Τσίπρας ο καθησυχαστικός! «Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν θα έχουμε κι άλλον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο»

Ένας εκ των υπουργών του πάντως... αναίρεσε τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού- «Το Μαντείο των Δελφών έχει κλείσει» είπε

Τσίπρας ο καθησυχαστικός! «Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν θα έχουμε κι άλλον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο»

Συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Πρωθυπουργός, αφού την ενημέρωσε για την κατάσταση στη σεισμόπληκτη Λέσβο, μεταξύ άλλων, είπε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα, δεν γνωρίζουμε αν θα έχουμε κι άλλον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο». Με λίγα λόγια, ασπάστηκε τις φημολογίες που ακολουθούν μετά από τέτοια γεγονότα. Το κυριότερο βέβαια είναι ότι δεν έχουμε ξανακούσει Πρωθυπουργό να λέει κάτι τέτοιο… αντί να είναι καθησυχαστικός.

Την ίδια ώρα, βέβαια, ένας εκ των υπουργών του αναίρεσε ουσιαστικά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, καθώς είπε πως «το Μαντείο των Δελφών έχει κλείσει», δηλαδή ότι δεν ευσταθούν οι προβλέψεις που γίνονται.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις προβλέψεις για επόμενους σεισμούς στη Λέσβο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι ενδιαφέρουσα επιστήμη (σ.σ η σεισμολογία). Είναι κάτι καλύτερο από τις δημοσκοπήσεις. Ναι μεν έχουμε εργαλεία να κάνουμε προβλέψεις αλλά δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Δεν έχουμε φτάσει στην τεχνογνωσία να έχουμε αξιοπιστία στις προβλέψεις στο σεισμό, στην ένταση, στο χρόνο και στον τόπο που πρόκειται να γίνουν. Είμαστε μια χώρα με σεισμούς, έχουμε μάθει να ζούμε με σεισμούς» και στη συνέχεια υπογράμμισε: «Δυστυχώς πάρα πολλά χρόνια, το Μαντείο των Δελφών έχει κλείσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top