Οδηγίες έλαβαν οι βουλευτές για τον έλεγχο της αλληλογραφίας και τα τρομοδέματα!

Τι πρέπει να προσέχουν για να μην υπάρξει παρόμοιο περιστατικό με αυτό του Λ. Παπαδήμου

Οδηγίες έλαβαν οι  βουλευτές για τον έλεγχο της αλληλογραφίας και τα τρομοδέματα!

Οδηγίες για τον τρόπο  παραλαβής και τον έλεγχο της αλληλογραφίας στα πολιτικά γραφεία και στα σπίτια τους έλαβαν βουλευτές, υπουργοί και οι άνδρες της προσωπικής τους φρουράς, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες,  κάποιοι βουλευτές έλαβαν τις οδηγίες πριν δύο εβδομάδες, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχε ήδη αυξημένη ανησυχία, ενώ έχει διοργανώθηκε και  ειδικό σεμινάριο για τον εντοπισμό υπόπτων φακέλων τον Απρίλιο που πέρασε, για τους άνδρες της ασφάλειας επίσημων προσώπων.    

Στις οδηγίες αναφέρονται οι ενδείξεις για να χαρακτηριστεί ωε «ύποπτο» ένα δέμα, όπως  η διαστρεβλωμένη γραφή, η ανορθογραφία, η έλλειψη σφραγίδας, τα πολλά γραμματόσημα κ.α.   Επισημαίνεται ακόμα  ότι την αλληλογραφία πρέπει να λαμβάνει είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι του φυλασσόμενου προσώπου, εξειδικευμένο άτομο,  το οποίο ελέγχει τα στοιχεία του μεταφορέα του φακέλου και τα διασταυρώνει με την εταιρεία αποστολής (κούριερ) .

 Αναφέρεται ακόμα ότι πάντα η  αλληλογραφία πρέπει να  ελέγχεται/διέρχεται από μηχάνημα X- RAY με εκπαιδευμένο χειριστή και ότι ο αστυνομικός οφείλει  να έχει αναζητήσει την ύπαρξη X-RAY πλησίον του.  

Μετά τον έλεγχο, σύμφωνα με τις οδηγίες, το δέμα ή ο φάκελος πρέπει να σφραγίζεται με ειδική σφραγίδα, ώστε να διασφαλίζεται ότι ελέγχθηκε και μόνο μετά την συγκεκριμένη διαδικασία θα παραδίδεται στο επίσημο πρόσωπο.

Αλλά όπως επισημαίνουν επίσης οι  οδηγίες, δεν επιτρέπεται  σε καμία περίπτωση οι κομιστές φακέλων ή δεμάτων  να παραδίδουν οι ίδιοι την αλληλογραφία στο επίσημο πρόσωπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top