Υποχώρηση για κυβέρνηση: Καμία ρήτρα για μη εφαρμογή των μέτρων αν δεν πάρουμε το χρέος!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Πλεόνασμα άνω του 5% «βλέπει» το ΥΠΟΙΚ για το 2019 και το 2020

Ακόμη μία υποχώρηση έναντι των δανειστών κάνει η κυβέρνηση.

Αν και ο πρωθυπουργός έχει διατυπώσει ουκ ολίγες φορές πως «αν δεν μας δώσουν το χρέος, δεν θα εφαρμόσω τα μέτρα», η κυβέρνηση θα ψηφίσει στις 18 του μηνός τα μέτρα της συμφωνίας, χωρίς να υπάρχει η ρήτρα πως αυτά δεν θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το χρέος.

Μιλώντας το απόγευμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν αποκαλυπτικός: «Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο με τα αντίμετρα ρήτρα αίρεσης, ότι δηλαδή αν δεν πάρουμε το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα».

Το θέμα του χρέους πάντως  θα είναι το κεντρικό στην ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο, για το οποίο αναχώρησε ήδη ο πρωθυπουργός.

Πλεόνασμα άνω του 5% «βλέπει» το ΥΠΟΙΚ για το 2019 και το 2020

Το STAR αποκαλύπτει ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα ψηφιστεί μαζί με τα μέτρα της συμφωνίας  το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει πως για το 2019 και το 2020 τα πλεονάσματα θα είναι μεγαλύτερα του 5%, οπότε αυτό θα ανοίξει το δρόμο για να εφαρμοστούν και τα θετικά μέτρα.

Έτσι, θα δώσει το «άλλοθι» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου, με το επιχείρημα πως θα εφαρμοστούν οπωσδήποτε και τα θετικά αντίμετρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top