Καμμένος για συντάξεις και φραπέδες: Τώρα λέει ότι θα πάρουν τα λεφτά για να μην τα πάρει… ο Σόιμπλε!

Διευκρινήσεις από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ για τις χθεσινές του δηλώσεις

Καμμένος για συντάξεις και φραπέδες: Τώρα λέει ότι θα πάρουν τα λεφτά για να μην τα πάρει… ο Σόιμπλε!

Αρχικά τα λεφτά από τις περικοπές συντάξεις θα τα έπαιρναν τα εγγόνια για φραπέδες. Στη συνέχεια, προέκυψε… ο Σόιμπλε!

Ο Δημήτρης Καμμένος προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει τα 20 ευρώ από τις συντάξεις για να μην τα πάρει… ο Σόιμπλε!

«Διεκδικήσαμε και πετύχαμε για παράδειγμα τα 20 ευρώ το μήνα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ σε έναν εργοδότη για ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ παρά να τα πάρει ο κ. Σόιμπλε και να μπουν στην μαύρη τρύπα του χρέους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τις χθεσινές μου δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θέλω να κάνω την παρακάτω διευκρίνιση.

Από την στιγμή που αναγκαζόμαστε να μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις από το 2019/20 ΜΟΝΟ, η κυβέρνηση μας κατάφερε μέρος αυτής της διαφοράς να δοθεί ως επιδότηση εργοδοτικών εισφορών έτσι ώστε να δώσουμε ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε ανέργους.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε για παράδειγμα τα 20 ευρώ το μήνα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ σε έναν εργοδότη για ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ παρά να τα πάρει ο κ. Σόιμπλε και να μπουν στην μαύρη τρύπα του χρέους.

ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ αυτά τα λίγα χρήματα ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΠΟ και να βοηθήσουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τους ανέργους που κληρονομήσαμε.

Θυμίζω οτι οι προηγούμενες 11 μειώσεις συντάξεων των προηγουμένων κυβερνήσεων πήγαν στην μαύρη τρύπα του χρέους και συγχρόνως αύξησαν την ανεργία κατά 998.000 συνανθρώπων μας ενώ δημιούργησαν 8.5δις € τρύπα (έσοδα-συντάξεις) στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Έτσι όπως εξήγησα, θα αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα του κάθε νοικοκυριού και θα διευκολύνουμε στην δύσκολη καθημερινότητα του».

Υπενθυμίζεται η χθεσινή δήλωση του κ. Καμμένου:

«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα.

Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top