Ζουράρις: Οι εκλογές μπορεί να γίνουν και νωρίτερα από το 2019

Τι απαντά ο υφυπουργός Παιδείας για τα τουρκικά στα νηπιαγωγεία της Θράκης

Ζουράρις: Οι εκλογές μπορεί να γίνουν και νωρίτερα από το 2019

Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα τουρκικά στα νηπιαγωγεία, τα νησιά που μπορεί να χαθούν αλλά και για τις εκλογές, μίλησε ο  υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, στα Παραπολιτικά 90.1.

Για τον Σόιμπλε είπε ότι εκβιάζει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. «Έχω την εντύπωση ότι αυτός επειδή είναι και αποδυναμωμένη η θέση τώρα της παρατάξεως τους και ενδεχομένως θα υπάρξουν άλλες συμμαχίες στις εκλογές, θέλει ακριβώς να δείξει στους ψηφοφόρους του την ισχυρή θέση του πάντα απέναντι στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη».

Για το αν θα μπει η τουρκική γλώσσα στα νηπιαγωγεία της Θράκης απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω, το μαθαίνω και εγώ από εσένα. Υπάρχει και κάτι με τα ΦΕΚ που τα μαθαίνω και εγώ σιγά-σιγά, ότι το ΦΕΚ το δικό μου δηλαδή η αρμοδιότητα, έχω να κάνω μόνο με τα ελληνικά σχολεία ανά την υφήλιο. Δεν έχω καμία σχέση με τα προγράμματα του εσωτερικού και τα διοικητικά τα οποία είναι από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τρίτη Λυκείου και τα έχουν οι άλλοι δυο συνυπουργούντες μαζί μου δηλαδή ο ίδιος ο Γαβρόγλου και ο Μπαξεβανάκης. Δεν έχει γίνει συζήτηση... δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά μόλις ακούσω θα μπορώ να αποφανθώ».

Για το Αιγαίο ρωτήθηκε αν επιμένει ότι αν χαθούν μερικά νησιά δεν χάλασε ο κόσμος και απάντησε: «Θα έχουμε νεκρούς... Χάλασε πάρα πολύ ο κόσμος αλλά λέω το εξής, επειδή γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 3.000 χρόνια όχι μόνο χάσαμε μερικά νησιά αλλά πολλές φορές 5-6, αν μελετήσει κάνεις τα γεγονότα, χάσαμε όλα τα νησιά και όλα τα νησιά τα ξαναπήραμε. Σε όσους πληθυσμούς βλέπουμε να έχει χαθεί η ελληνική γλώσσα, ειδικά τους τελευταίους οκτώ αιώνες με την εισβολή των Μικρασιατών, με την Κάτω Ιταλία πχ και της περιοχές της Βόρειου Αφρικής, όπου χάθηκε η ελληνική γλώσσα μέσα σε μιάμιση, δυο, τρεις γενιές χάθηκε και ο ελληνισμός, τελεία και παύλα. Έχω την εντύπωση ότι αυτήν τη στιγμή το Αιγαίο είναι ισχυρότερο παρά ποτέ. Όχι μόνο λόγω της ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του φρονήματος που έχουνε και του ελληνικού λαού συνολικά, αλλά αυτή τη στιγμή ο ταραχοποιός, η Τουρκία, είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη».

Για το αν θα γίνουν εκλογές πρόωρα ή το 2019 απάντησε: «Το λέει και ο Θουκυδίδης ότι μέχρι το ‘19 ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Το αντάρτικο σημαίνει να χρονοτριβείς το προ-επιβουλεύειν και το προ- αμύνεσθαι και επομένως για να κερδίζεις χρόνο ο αντάρτης ο ανίσχυρος πρέπει να κερδίζει χρόνο δια της αποφυγής. Επομένως από την 1η Ιανουαρίου του ’19 όπου θα ξαναδούμε λέει, βλέποντας και κάνοντας».

Στο ερώτημα αν θα πετούν την μπάλα στην εξέδρα και θα ροκανίζουν το χρόνο και θα πάνε στις εκλογές του ‘19 είπε: «Α, όχι αυτό τώρα για το ’19 τις εκλογές... μπορεί να είναι και νωρίτερα αλλά το ροκάνισμα εννοώ στη συνολική διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας».

Τέλος για την Ημέρα της Γυναίκας είπε: «Αυτές οι ανοησίες είναι αμερικανιές και το Σαχλαμαριστάν το δυτικό. Εμείς έχουμε δυο – τρεις γιορτές της μητέρας. Η πρώτη γιορτή της μητέρας είναι η Κοιμήση της Θεοτόκου. Η δεύτερη γιορτή είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Έχουμε λοιπόν δυο μέρες της μητέρας, τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top