Σταϊκούρας για ΕΛΣΤΑΤ: Τα στοιχεία διαψεύδουν την κυβέρνηση

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που παραμένει και διογκώνεται λόγω, κυρίως, της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης»

Σταϊκούρας για ΕΛΣΤΑΤ: Τα στοιχεία διαψεύδουν την κυβέρνηση

«Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διαψεύδουν» τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των αναθεωρημένων προς το δυσμενέστερο στοιχείων για την ελληνική οικονομία από την ΕΛΣΤΑΤ.

«Η οικονομία επέστρεψε το 2015 και παρέμεινε το 2016 σε ύφεση. Ακόμη το ΑΕΠ δεν έχει φτάσει εκεί που ήταν το 2014» επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, σημειώνοντας πω το τέταρτο τρίμηνο του 2016 είναι «το χειρότερο τέταρτο τρίμηνο από το 1998».
  
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που παραμένει και διογκώνεται λόγω, κυρίως, της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση έχει ήδη συσσωρεύσει τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην κοινωνία» σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει «ούτε την ικανότητα, ούτε το σχέδιο, ούτε τη βούληση να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
 
«Αντιθέτως, με την αναποτελεσματικότητα, την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες που την χαρακτηρίζουν, σέρνει την οικονομία στη στασιμότητα και βυθίζει την κοινωνία στο τέλμα» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top