Ο Σταθάκης στηρίζει ευρώ και όχι δραχμή μέσω… της ΔΕΗ!

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα πληρώσετε τους λογαριασμούς σε δραχμές»

Ο Σταθάκης στηρίζει ευρώ και όχι δραχμή μέσω… της ΔΕΗ!

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα πληρώσετε τους λογαριασμούς σε δραχμές» δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας την Tετάρτη στο Athens Energy Forum 2017.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση δήλωσε ότι η συμφωνία έχει καλύψει τους βασικούς της στόχους και ότι βρίσκεται ακριβώς στη μέση.

Όπως τόνισε η διαπραγμάτευση εμπλέκει θέματα που είναι δύσκολα γιατί αφορούν την μετά την ολοκλήρωση περίοδο. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερή, θέλει να υπάρξει μία συμφωνία - πλαίσιο εγγυήσεων προς τους Θεσμούς αλλά δεν περιλαμβάνει προκαταβολική θέσπιση μέτρων», σημείωσε αναφερόμενος στην πορεία μετά το 2018.

Ακόμη τόνισε ότι υπάρχουν δεδομένα με βάση τα οποία κρίνεται αυτή η συμφωνία όπως είναι: η δημοσιονομική σταθερότητα, η σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό τομέα και οι μεταρρυθμίσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στην οικονομία.

Όπως εκτίμησε και στους τρεις αυτούς τομείς έχουν εκπληρωθεί οι περισσότερες απαιτήσεις δηλώνοντας ότι όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και ότι «το 2016 καταγράφει τρία διαδοχικά τρίμηνα με θετικό πρόσημο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top