Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας έχει δύο επιλογές, εκλογές ή να κλείσει την αξιολόγηση

«Αυτό που δεν πρέπει να κάνει με τίποτα, είναι να μείνουν στην κυβέρνηση χωρίς να κλείσουν την αξιολόγηση»

«Κλείσιμο της αξιολόγησης, εκλογές ή δραχμή»: Αυτοί είναι οι τρεις δρόμοι που έχει μπροστά της η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η κυβέρνηση δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία με το ΔΝΤ. Έχει αναλάβει την πολιτική δέσμευση από τον Ιούλιο του 2015 ότι θα κάνει συμφωνία που θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ. Στην άλλη συμφωνία, με τους Ευρωπαίους έχουμε αναλάβει υποχρέωση να κάνουμε τα πάντα για να συμμετάσχει και το ΔΝΤ. Έχουμε λοιπόν μία απόφαση Εurogroup, της 26ης Ιανουαρίου, η οποία λέει ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν θα πάρουμε άλλα λεφτά» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην εκπομπή LIVE U του STAR.

«Ο κ. Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του ότι θα κατάφερνε να διώξει το ΔΝΤ από τη συμφωνία. Δεν τα κατάφερε, έπαιξε και έχασε. Να αποφασίσει λοιπόν εάν αντρίκεια θα επωμιστεί το κόστος της ήττας του ψηφίζοντας τα μέτρα ή εάν αντρίκεια θα πάει στις εκλογές και θα πει "ας κάνει ο επόμενος ό,τι καλύτερο νομίζει"» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «αυτό που δεν πρέπει να κάνει με τίποτα, είναι να μείνουν στην κυβέρνηση χωρίς να κλείσουν την αξιολόγηση. Σε αυτή την περίπτωση το σενάριο της δραχμής γίνεται πολύ πιθανό».

«Εάν καθυστερήσει, θα πάρει τη χώρα στο λαιμό του. Εδώ που τα έχει φέρει, αφού απέτυχε στη διαπραγμάτευσή του, η πορεία της χώρας μας κινδυνεύει» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top