Χρήστος Σταϊκούρας: Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup & Ecofin

Θα συζητηθούν οι οικονομικές συνέπειες των κυρώσεων στη Ρωσία

Ορθάνοικτο άφησε το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις στο θέμα των τιμών καυσίμων, που έχουν εκτοξευτεί μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Ecofin και Eurogroup για ενεργειακή κρίση και ανάκαμψη από την πανδημία  

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα θα λάβει μέρος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές εξελίξεις με βάση τις Εαρινές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το Eurogroup, στηριζόμενο στις επικαιροποιημένες οικονομικές προοπτικές, θα συζητήσει την κατάλληλη πολιτική αντίδραση, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, με έμφαση στις δημοσιονομικές πολιτικές.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin

Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις υποβληθείσες υποψηφιότητες για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και ενημέρωση για τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τα επικαιροποιημένα προσχέδια προϋπολογισμού της Γερμανίας και της Πορτογαλίας.

Σταϊκούρας: Οι προτάσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης

Στη συνέχεια, το Eurogroup θα συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου να συζητήσει το σχέδιο προγράμματος εργασιών για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης.

Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Τσέχο ομόλογό του Zbyněk Stanjura, ενόψει της Τσεχικής Προεδρίας της Ε.Ε. το β΄ εξάμηνο του 2022.

Αύριο Τρίτη, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, στην οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τις οικονομικές και δημοσιονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία.

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023

Το Ecofin αναμένεται επίσης να καθορίσει τη θέση του (γενική προσέγγιση) όσον αφορά στον αναθεωρημένο κανονισμό για τα ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια. Ο κανονισμός αυτός θεσπίζει ενιαίους κανόνες για την αδειοδότηση, τις επενδυτικές πολιτικές και τους όρους λειτουργίας των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των τμημάτων τους που διατίθενται στην Ένωση ως ευρωπαϊκά μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια (ΕΜΕΚ). Σκοπός του είναι η συγκέντρωση και διοχέτευση κεφαλαίων σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην πραγματική οικονομία, σύμφωνα με τον στόχο της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Τέλος, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν σχετικά με τη συνέχεια που θα δοθεί στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G20.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top