ΑΣΕΠ: 822 μόνιμοι στην ΑΑΔΕ - Από σήμερα οι αιτήσεις

Τα μαθήματα που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι

ΑΑΔΕ

Από σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στον ΑΣΕΠ για να συμμετέχουν στον 1Γ/2022 γραπτό διαγωνισμό που θα διορίσει 822 νέους μόνιμους υπαλλήλους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

Στην ηλεκτρονική αίτηση οι υποψήφιοι επιλέγουν τις θέσεις εργασίας για τις οποίες θέλουν να διαγωνιστούν. Παράλληλα, αναγράφουν τα πρόσθετα προσόντα, που έχουν και μοριοδοτούνται από την προκήρυξη (πτυχίο, μεταπτυχιακό, τίτλο ξένης γλώσσας, κλπ). 

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα κληθούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά, για τα προσόντα που έχουν καταχωρήσει.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο γραπτός διαγωνισμός, όπου θα διεξαχθεί σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει αργότερα το ΑΣΕΠ.

Ο συνολικός βαθμός του διαγωνισμού θα είναι ο βαθμός της γραπτής εξέτασης, προστιθεμένων και των προσαυξήσεων, που δικαιούται ο υποψήφιος.

Τα μαθήματα που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς, με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών, και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν σε τρία μαθήματα ή τέσσερα μαθήματα αναλόγως της ειδικότητας, για την οποία διαγωνίζονται.

Το μάθημα «Λεκτικές Δεξιότητες - Κατανόηση Κειμένων» είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους.

Αφότου ολοκληρωθεί και η γραπτή δοκιμασία, και το ΑΣΕΠ ελέγξει τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, θα καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης με τους οποίους θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για το ποιοι είναι οι 822 νέοι υπάλληλοι που διορίζονται στην ΑΑΔΕ. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις και θα εκδοθούν και τα οριστικά αποτελέσματα. 

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

- Οι ειδικότητες που ζητούνται από την ΑΑΔΕ αφορούν Δημοσιονομικούς, Εφοριακούς, Μηχανικούς, απόφοιτους Πληροφορικής και Τελωνειακούς.

Όσον αφορά τις ειδικότητες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για να συμμετάσχει κάποιος στον διαγωνισμό, θα πρέπει να κατέχει τα απαραίτητα πτυχία που περιγράφονται αναλυτικά στον πίνακα θέσεων της προκήρυξης.

Όμως, για τον κλάδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να συμμετάσχει κάποιος αρκεί να έχει απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, για τις θέσεις ΔΕ μπορεί να διαγωνιστεί κάποιος αρκεί να έχει:

- Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης)

ή

- Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.), ανεξάρτητα από ειδικότητα

ή

- Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή

- Απολυτήριος τίτλος:

- Ενιαίου Λυκείου

ή

- Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα

ή

- Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα

ή

- Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής

Η μοναδική ειδικότητα που ζητείται σε αυτό τον κλάδο είναι «ΔΕ Τελωνειακών» και για αυτή τη θέση μπορεί να διαγωνιστεί οποιοσδήποτε πολίτης κατέχει απολυτήριο λυκείου.

Δείτε τον πίνακα θέσεων για την προκήρυξη της ΑΑΔΕ εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top