«Πράσινη» οικονομία, κλιματική αλλαγή και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Motor Oil πρωταγωνιστεί ήδη στις πράσινες μορφές ενέργειας

Η κλιματική αλλαγή και ο ρόλος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποτελεί το κεντρικό θέμα του διήμερου φόρουμ που διοργανώνεται στην Αθήνα, με στόχο την καταγραφή του νέου περιβάλλοντος, των νέων αγορών, αλλά και των νέων πρωταγωνιστών στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης.  

Motor Oil: Αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση της ασφάλειας του διυλιστηρίου

«Η ενέργεια βρίσκεται σήμερα σε κομβικό σημείο και αυτό το βιώνουμε και ως καταναλωτές. Την ίδια στιγμή η κλιματική αλλαγή έχει εμφανείς επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας. Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξουμε τον τρόπο που θα κάνουμε αυτό που αποκαλούμε πράσινη μετάβαση. Η τεχνολογία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πια δοκιμασμένη και ώριμη και μας επιτρέπει να πετύχουμε τους στόχους μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου με το χαμηλότερο σήμερα κόστος» δήλωσε ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής Motor Oil Renewable Energy.

«Έξυπνο» διυλιστήριο από την Motor Oil

Η Motor Oil πρωταγωνιστεί ήδη στις πράσινες μορφές ενέργειας.  

«Η Motor Oil ως ηγέτιδα στο χώρο της ενέργειας, επενδύει ολοένα και περισσότερο σε ΑΠΕ. Έχουμε ένα συνεκτικό, στρατηγικό πλάνο. Αυτό σημαίνει διεύρυνση του χαρτοφυλακείου μας σε ΑΠΕ, αλλά και επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, στο υδρογόνο και σε θαλάσσια αιολικά πάρκα. Και θυμίζω ότι στόχος είναι: Ένα κοινό, βιώσιμο μέλλον» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής. 


«Οι ΑΠΕ είναι η λύση, δεν είναι μέρος του προβλήματος. Είναι εκείνες οι οποίες μπορούν, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μην έχουμε ούτε και αυτήν την τωρινή, έξαρση των τιμών» τόνισε ο Διευθυντής «EnergyPress», Θοδωρής Παναγούλης. 

Στα θέματα που απασχολούν το συνέδριο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η διαμόρφωση των τιμών, οι αντοχές, αλλά και οι ανάγκες των δικτύων ενέργειας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top