Πιο ακριβό και το σουβλάκι από τον επόμενο μήνα

«Δεν μπορούμε να απορροφήσουμε τις ανατιμήσεις» λένε οι επαγγελματίες

Πιο «πικρό» θα πίνουμε τον καφέ μας και πιο… αλμυρό θα γίνει το σουβλάκι από τον επόμενο μήνα, καθώς οι διεθνείς αυξήσεις δε θα αφήσουν δυστυχώς ανεπηρέαστη την τσέπη μας.

Πιο «αλμυρό» και το σουβλάκι, καθώς η αύξηση στις πρώτες ύλες περνάει σιγά- σιγά στους καταναλωτές.

«Ήρθαν οι πρώτοι αυξημένοι τιμοκατάλογοι από τις εταιρίες αυτή την εβδομάδα,  από 17,80Ε που τους αγοράσαμε, τώρα δώσαμε πάνω από 22 ευρώ. Όλα αυτά θα πρέπει να τα περάσουμε στην κατανάλωση», δηλώνει στο Star ο Γιώργος Γούναρης, ιδιοκτήτης καφέ.

Η πίεση των διεθνών τιμών, η αύξηση έως 45% στις ποικιλίες καφέ της Βραζιλίας, επηρεάζει δυστυχώς και την ελληνική αγορά. Οι επιχειρηματίες υπόσχονται όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση, ωστόσο είναι αναπόφευκτες κάποιες αυξήσεις.

Έτσι, ο μονός εσπρέσο στο χέρι αναμένεται να φτάσει στο 1,40 ή 14,5 ευρώ, από 1,30 σήμερα, ενώ ο καπουτσίνο στο 1,80 ή 1,90 ευρώ, από 1, 70 ευρώ που είναι σήμερα. Αύξηση της τάξεως των 10 λεπτών του ευρώ αναμένεται να σημειώσει και ο ελληνικός καφές.

Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογιστεί το αυξημένο κόστος του take away από την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

Οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες δεν αφήνουν ανεπηρέαστο ούτε το αποκαλούμενο «φαγητό του λαού», το σουβλάκι.

Σε κάποια μαγαζιά ήδη έχει φτάσει τα 2,80 ευρώ, από 2,50, που ήταν μέχρι πρόσφατα.

«Είναι οι αυξήσεις σε λαχανικά, σε κρέας, σε αλεύρια. Πόσο να απορροφήσεις;», δηλώνει στο Star o Σπύρος Οικονόμου, ιδιοκτήτες ψητοπωλείου.

Όπως λένε οι άνθρωποι της εστίασης, ήδη το συνολικό κόστος τους έχει ανέβει ως και 20% και οι αυξήσεις στους τιμοκατάλογους είναι αναπόφευκτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top