Τέλος χρόνο για φορολογικές δηλώσεις – Πώς θα πληρώσετε τον φόρο

Ποιοι έχουν Γολγοθά τεσσάρων δόσεων φόρου σε λίγες ημέρες

Ευρώ

Τέλος χρόνου σήμερα για τις φορολογικές δηλώσεις καθώς εκπνέει η σχετική προθεσμία για την υποβολή τους, μετά τις παρατάσεις που δόθηκαν, και έρχεται η ώρα των πληρωμών.

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τις δηλώσεις εντός Σεπτεμβρίου, θα κληθούν να πληρώσουν μαζί τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Επιστροφές φόρων και παροχές σε επιπλέον 383.000 εργαζομένους

Την ίδια ώρα, όμως, θα πρέπει να πληρώσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τρίτη δόση του φόρου. Αν, δε, έχουν και ακίνητο στην κατοχή τους, έρχεται και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εκδοθεί τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων.

Που σημαίνει «Γολγοθά» τεσσάρων πληρωμών μέσα σε λίγες μέρες.

Πώς θα πληρώσετε τον φόρο

Ο φετινός φόρος εισοδήματος μπορεί να αποπληρωθεί με τους εξής 4 τρόπους:

1. Εφάπαξ καταβολή (χωρίς όμως την έκπτωση 3%)

2. Δόσεις στην εφορία: Μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου πρέπει να καταβληθούν οι δυο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος (σε όσους υπέβαλαν τις δηλώσεις τον Σεπτέμβριο), ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της τρίτης δόσης. Ακολουθούν άλλες 5 δόσεις φόρου εισοδήματος. Η πρώτη πρέπει να εξοφληθεί μέσα στον Οκτώβριο, το αργότερο μέχρι τις 31-10-2021 και η τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

3. Πάγια ρύθμιση: Η πάγια ρύθμιση προσφέρει έως 24 δόσεις, οι οποίες όμως είναι έντοκες. Το επιτόκιο φτάνει στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω, από το 6% για τις 24 δόσεις. Για την ένταξη στη ρύθμιση δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της οφειλής του εκκαθαριστικού.

4. Πληρωμή με κάρτα: Οι φορολογούμενοι μπορούν το φόρο εισοδήματος με πιστωτική κάρτα και σε 12 άτοκες δόσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top