Φωτιές: Ξεκίνησαν τα πρώτα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

Αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες της βόρειας Εύβοιας

Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις φωτιές που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών στις 10/8

Άρχισαν να «τρέχουν» τα πρώτα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους. Ενεργοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τους πολίτες στους πληγέντες δήμους της Βόρειας Εύβοιας.

Φωτιές: Αναλυτικά όλα τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες-Δείτε πίνακες

Ειδικότερα, με δύο αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών:

  • Παρατείνονται έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους Δήμους Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας 'Αννας και Ιστιαίας- Αιδηψού, που λήγουν ή έληξαν από 3 Αυγούστου 2021 έως και 3 Φεβρουαρίου 2022.
  • Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
  • Αναστέλλεται έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 3η Αυγούστου οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Ο ΕΛΓΑ έβγαλε επίσης ανακοίνωσε για τις διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης ζωικού και φυτικού κεφαλαίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δίνεται η δυνατότητα στους πυρόπληκτους παραγωγούς μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (arogi.gov.gr), που θα είναι διαθέσιμη από της 18ης Αυγούστου, να υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση για τις  αναφερόμενες ζημιές και ό,τι άλλο έχει να κάνει με καταστροφή ή ζημιά από τις πυρκαγιές, προκειμένου να εκταμιευτεί άμεσα προκαταβολή από το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του Ταμείου Κρατικής Αρωγής.

Για την κάλυψη των επιπρόσθετων αυτών αναγκών ο ΕΛ.Γ.Α. θα προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη πρόσθετου γεωτεχνικού προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του έναντι των παραγωγών της χώρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top