Η πρόβλεψη Μητσοτάκη στον Χόγιερ για «επενδυτική έκρηξη» στην Ελλάδα 

2 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα στην αγορά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων 

Το ρεπορτάζ του Γ. Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις επικουρικές συντάξεις και την «έκρηξη» επενδύσεων στην Ελλάδα    

«Υπάρχει πλέον η κατάλληλη δυναμική για μια επενδυτική έκρηξη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕTEπ) Βέρνερ Χόγιερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μητσοτάκης πρόεδρος ΕΤΕπ Χόγερ

Ο Κ. Μητσοτάκης υποδέχεται τον πρόεδρο της ΕTEπ  Βέρνερ Χόγιερ στο Μέγαρο Μαξίμου     

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης ήταν πάντα να γεφυρώσει το επενδυτικό χάσμα «που αποτελούσε ένα μόνιμο χαρακτηριστικό των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας κατά την τελευταία δεκαετία».

«Βρισκόμαστε στο κατάλληλο σημείο για να το πετύχουμε» είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε μια σειρά μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Μίλησε για την κυβερνητική ατζέντα την οποία χαρακτήρισε «φιλόδοξη» σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική αλλαγή αλλά και την πορεία προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη ΔΕΗ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΤΕπ του νέου μοντέλου ανάπτυξής της.

Από την πλευρά του, ο Βέρνερ Χόγιερ είπε ότι πέρυσι που επισκέφθηκε την Αθήνα η κινητικότητα ήταν μειωμένη, και συνεχάρη τον πρωθυπουργό «για την τεράστια πρόοδο που έχει σημειωθεί υπό την ηγεσία σας». Επίσης τόνισε ότι «το γεγονός ότι είμαστε μέρος του "Ελλάδα 2.0" είναι μεγάλη τιμή για εμάς».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά της ΕΤΕπ συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Christian Thomsen, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) Alain Godard και ο διευθυντής Χρηματοδοτήσεων της ΕΤΕπ για Ελλάδα και Κύπρο Ιωάννης Καλτσάς.   

Όπως ανέφερε επίσης ο οικονομικός συντάκτης του Star, Γιώργος Παππούς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα  Ζαχαρέα, η οικονομία το 2022 υπολογίζεται ότι θα «τρέξει»  με 6,2% και την επόμενη τριετία με 4% κατά μέσο όρο. «Κλειδί»  είναι οι επενδύσεις, με αύξηση πάνω από 30% μόνο την επόμενη χρονιά. 

Ήδη, υπογράφηκε νέα δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που θα φέρει 2 δισ "ζεστό" χρήμα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top