Αντικειμενικές αξίες: Άνοιξε η νέα πλατφόρμα για τον εντοπισμό τιμών ζώνης

Μέσω ψηφιακού χάρτη θα βλέπει ο πολίτης την αντικειμενική αξία του ακινήτου

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τις νέες αντικειμενικές αξίες που δημοσιοποιήθηκαν στις 7/6/21 από το υπουργείο Οικονομικών

Ενεργοποιήθηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εντοπίζει τις τιμές ζώνης των ακινήτων σε όλη τη χώρα, που βρίσκονται εντός του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού αξιών. 

Νέες αντικειμενικές αξίες: Δείτε τη λίστα - Πού αυξάνονται, πού μειώνονται

Ο πολίτης θα επιλέγει μέσω ψηφιακού χάρτη www1.gsis.gr/valuemaps τον δρόμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητό του και θα εμφανίζεται η τιμή ζώνης που ισχύει σήμερα και μέχρι τέλος του έτους και η νέα τιμή ζώνης που ανακοινώθηκε και θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2022. Ο ψηφιακός χάρτης ενημερώνεται σταδιακά.

Νέες αντικειμενικές: Αυξήσεις 40% σε χιλιάδες ακίνητα – Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ

Σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στην εφαρμογή:

  • Οι κυκλικές ζώνες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές με πορτοκαλί (σε κλίμακα 1:36.000 ή μεγαλύτερη) και με ετικέτα Όνομα Ζώνης-Τιμή (Euro/τ.μ.). Η τιμή ζώνης αναφέρεται σε νεόδμητο διαμέρισμα πρώτου ορόφου συνήθους θέσης και κατασκευής με πρόσοψη σε έναν δρόμο.
  • Η εναλλαγή μεταξύ των ζωνών της αναπροσαρμογής του 2018 και της αναπροσαρμογής του 2021 γίνεται μέσω του σχετικού ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ κουμπιού αριστερά που αναφέρει τη χρονολογία είτε 2018 είτε 2021.
  • Για εντοπισμό ζώνης του αντικειμενικού συστήματος, εισάγεται διεύθυνση, τοπωνύμιο ή τον κωδικό ζώνης στο πεδίο αναζήτησης και πατώντας το μεγεθυντικό φακό εστιάζετε στη ζώνη ενδιαφέροντος.
  • Επιλέγοντας μια ζώνη, σε κλίμακα 1:72.000 ή μεγαλύτερη, εμφανίζεται παράθυρο με τις πληροφορίες της ζώνης, τον αντίστοιχο Πίνακα και Χάρτη του ΦΕΚ του Αντικειμενικού Συστήματος και τους ενημερωμένους συντελεστές εμπορικότητας. Η ενημερωμένη τιμή ζώνης εμφανίζεται στο χάρτη.
  • Η εφαρμογή υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για μεταβίβαση ακινήτων για συγκεκριμένα έντυπα ενεργοποιείται από το σχετικό κουμπί πάνω δεξιά. Αφού επιλεγεί στον χάρτη το ακίνητο, η αντικειμενική αξία εμφανίζεται στον τίτλο του παραθύρου.
  • Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία αυτή είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και ενημερώνεται σταδιακά.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top