Επιδότηση έως 22.500 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικού ταξί

Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Ηλεκτρικά ταξί

Γενναίες επιδοτήσεις που θα φτάνουν έως και τα 22.500 ευρώ για την αντικατάσταση των σημερινών ταξί με ηλεκτρικά, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, είναι η αντικατάσταση περίπου 2.000 ταξί με ηλεκτρικά, μέσω επιδοτήσεων συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση έχει ήδη επεξεργαστεί ένα συνολικό πακέτο βελτιώσεων στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με επιπλέον κίνητρα όχι μόνον για τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και για τις εταιρείες.

Επτά αλλαγές στην επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου 

To κρατικό πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα παραταθεί για τουλάχιστον δύο έτη – το 2022 και το 2023.

Ειδικότερα, για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικών ταξί, οι αλλαγές που προωθούνται μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», προβλέπουν:

•    Αύξηση του μέγιστου ποσού της επιδότησης από 10.500 ευρώ στα 22.500 ευρώ, μέσω της υποχρεωτικής απόσυρσης από την κυκλοφορία των παλαιών ταξί. Αυτή τη στιγμή, η αγορά ηλεκτρικού ταξί επιδοτείται με 8.000 ευρώ και η απόσυρση του οχήματος προσθέτει επιπλέον 2.500 ευρώ, με το σύνολο της επιδότησης να ανέρχεται σε 10.500 ευρώ.

•    Αύξηση του ποσού για την απόσυρση των παλαιών οχημάτων ταξί, από 2.500 ευρώ σε 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι μέχρι και σήμερα, στο σύνολο των περίπου 13.000 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινούμαι

Ηλεκτρικά» (οι περισσότερες αφορούν ηλεκτρικά ποδήλατα και δίκυκλα), μόλις 11 αφορούν ταξί (αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά plug in)!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top