Εισφορά αλληλεγγύης: Ούτε το 2022 θα επιβαρυνθούν στον ιδιωτικό τομέα

Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Τι γλιτώνουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση φορολογίας εισοδήματος για το 2021- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star 28/12/20

Τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα δε θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022, διευκρίνισε ο Ti, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, σημειώνοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κατάργησή της.

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα γλιτώνουν το 2021

Όπως είπε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η πρόβλεψη είναι να μην υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022  στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αβέβαιο είναι ακόμα «εάν θα υπάρχει η επέκτασή της απαλλαγής και για τους υπολοίπους (εκτός ιδιωτικού τομέα)» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιοι φόροι θα μειωθούν μόνιμα το 2021

Συνεπώς, τις αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές που είδαν φέτος οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, θα τις δουν και του χρόνου.

Ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2021 καταργήθηκε για ένα έτος η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για όσους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα θα αποκτήσουν το 2021 εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ από μισθούς, καθώς επίσης και για τους φορολογουμένους που έχουν αποκτήσει φέτος εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ από επιχειρηματικές δραστηριότητες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ακίνητα και κινητές αξίες.

Επισημαίνεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάρυνε κάθε χρόνο, από το 2011 και μετά, κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει ετήσιο συνολικό ατομικό -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ από όλες τις πηγές, ενώ επιβάλλεται κλιμακωτά, με συντελεστές 2,2%-10%, στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος άνω των 12.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top