Σταϊκούρας: Κομβικός ο ρόλος του Χρηματιστηρίου στην ανάκαμψη

Τι ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ για την  αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Χρήστος Σταϊκούρας

«Η Ελληνική Κεφαλαιαγορά μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στον επερχόμενο κύκλο ανάκαμψης και αναδιάρθρωσης της οικονομίας, λειτουργώντας ως μοχλός υποβοήθησης της κυβερνητικής πολιτικής για τον σχεδιασμό και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στην μετά Covid 19 εποχή», το οποίο διοργανώθηκε από το ICC Ελλάς. 

Oλικό lockdown: Πάνω από 3 δισ. ευρώ μηνιαίως το κόστος είπε ο Σταϊκούρας

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας: «"Κλειδί" για την ανάκαμψη και την είσοδο της χώρας σε τροχιά δυναμικής οικονομικής μεγέθυνσης είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, ύψους έως 32 δισ. ευρώ, με εστίαση σε 4 βασικούς άξονες: την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το τρίπτυχο απασχόληση-δεξιότητες-κοινωνική συνοχή και τις ιδιωτικές επενδύσεις».

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο Πέτρος Δούκας, δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος του ICC Ελλάς (The International Chamber of Commerce - Greece), ανέφερε πως η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη, όμως παρατηρείται οικονομική δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και οι επενδύσεις δεν έχουν σταματήσει. Χαρακτηριστικά είπε πως «στο ICC Ελλάς πιστεύουμε πως τα συστήματα επιδοτήσεων και στήριξης της οικονομίας είναι βοηθητικά, αλλά χρειάζεται να τονώσουμε και διάφορους μοχλούς ανάπτυξης, να αναγνωρίσουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι από αυτούς και να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε». Ακόμη, τόνισε πως το Χρηματιστήριο είναι ένας από τους πρώτους και σημαντικότερους μοχλούς ανάπτυξης με τους δήμους και τις γυναίκες να αποτελούν εξίσου σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Υπουργείο Οικονομικών: Απαντήσεις για τα μέτρα στήριξης

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημείωσε πως ο ρόλος του Χρηματιστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην άντληση κεφαλαίων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να ανακάμψει, ενώ τόνισε πως βρισκόμαστε στο τέλος μια δεκαετούς οικονομικής κρίσης, ανεξάρτητα από την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top