Κρίσιμη η Παρασκευή 15 Ιανουαρίου για το άνοιγμα ή όχι της αγοράς     

Ώρα αποφάσεων για λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση

Αύριο λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς ή όχι. Αν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως, τα μαγαζιά θα ανεβάσουν ρολά με νέους κανονες.  

Ανάσα για το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα: Πώς θα ανοίξει η αγορά  

Έμποροι και καταναλωτές είναι σε σύγχυση πάντως και περιμένουν διευκρινίσεις, όπως καταγράφηκε στο ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αν δοθεί το πράσινο φως τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων που βρίσκονται μέσα στα εμπορικά κέντρα θα λειτουργούν με click in shop. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα (με παιχνίδια, είδη διακόσμησης και σπιτιού, προϊόντα τεχνολογίας κ.ά)  θα ανοιξουν με click away. Αν υπάρξει έγκριση, τότε οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ανοίξουν όλες, ανεξαρτήτως τοποθεσίας.

Κυβέρνηση: Κάθε Δευτέρα και από λίγο…  άνοιγμα 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 

Πώς θα ψωνίζουμε από τα βιβλιοπωλεία;   

Στα βιβλιοπωλεία θα ισχύσει, ό,τι ίσχυε στις γιορτές. Θα πηγαίνουμε χωρίς ραντεβού και  click away. Θα περιμένουμε και θα  μπαίνουμε στο κατάστημα ανάλογα με τετραγωνικά. Τέσσερις πελάτες σε βιβλιοπωλεία έως 100 τ.μ.  ή ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Βιβλιοπωλεία: Πότε σχεδιάζει η κυβέρνηση να ανοίξουν  

Θα μπορούμε να αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ δώρα, σχολικά ή παιχνίδια; 

Βεβαίως! Στην περίπτωση που ανοίξει η αγορά, οι κόκκινες κορδέλες θα φύγουν. Πέρα από τα αναλώσιμα, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. 

ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ  

Οι καταστηματάρχες περιμένουν με ανυπομονησία να δουλέψουν στις χειμερινές εκπτώσεις  και είναι αισιόδοξοι ότι θα ανοίξουν έστω και με click in shop. Kάποιοι μάλιστα προετοιμάζονται 
 
To προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας είναι επιτακτική ανάγκη τόνισε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον Τάκη Χατζή στο ραδιόφωνο του Alpha.  

«Δεν έχουμε απεριόριστες δυνατότητες για να στηρίζουμε την οικονομία. Κάθε μήνας κλειστής οικονομίας υπολογίζεται ότι στοιχίζει στη χώρα περίπου 3 δις ευρώ Για να έχουμε αυτήν την καλή υγειονομική κατάσταση, ματώνουμε ως χώρα» δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας.

Άνοιγμα της αγοράς με click in shop: Αγώνας δρόμου για τις εκπτώσεις

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ  Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 

Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να αναρτάται στις εισόδους των καταστημάτων λίστα με τα ραντεβού για να γίνεται πιο σωστά ο έλεγχος.  Αυτό όμως προσκρούει στα προσωπικά δεδομένα.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top