Αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ: Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς 

Για τους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον μήνα Νοέμβριο  

Δείτε το ρεπορτάζ για τις πληρωμές του Δεκεμβρίου / Πηγή: Σκάι

Πριν λίγη ώρα ξεκίνησε η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ οι υπόλοιποι θα δουν τα χρήματα τις επόμενες ώρες. 

Αφορά εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης εργασίας, που οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται πλήττονται βάσει ΚΑΔ από την πανδημία ή παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές με κρατική εντολή.  

Επίδομα ειδικού σκοπού: Ξεκινούν οι πληρωμές για τις αναστολές Νοεμβρίου

Πρόκειται για 445.365 εργαζόμενους, οι οποίοι ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον περασμένο μήνα και θα λάβουν συνολικά αποζημίωση ειδικού σκοπού,  συνολικού ύψους 251,668 εκ. ευρώ 

Το ποσό της σημερινής καταβολής ανέρχεται κατ’ εξαίρεση στα 800 ευρώ και όχι τα 534 ευρώ, ύστερα από τη σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως επιπλέον ενίσχυση.   

Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα των 800 ευρώ

Για τους εργαζόμενους που δεν ήταν σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα, η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής  με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Παράδειγμα: Εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή για 28 μέρες τον Νοέμβριο θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 746,5 ευρώ.

Ολόκληρη την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, αθλητισμό, οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ήταν σε αναστολή τον Οκτώβριο και οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας από τον Οκτώβριο και ειδικότερα στην Κοζάνη από 16/10 και την Καστοριά από 23/10, όπως επίσης οι εργαζόμενοι Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ), που έχουν τοποθετηθεί σε έμμεσο εργοδότη ο οποίος εμπίπτει σε πληττόμενο ΚΑΔ για τον μήνα Οκτώβριο.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργαασίας Γιάννης Βρούτσης, το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις, ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές όσοι δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες,

Σήμερα θα καταβληθούν τα χρήματα και σε 14.736 δικαιούχους ύστερα από ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις) από κλειστές επιχειρήσεις,  επίσης με κρατική εντολή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top