Ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα

Ημέρα πληρωμών για ΟΠΕΚΑ

Ημέρα πληρωμών είναι σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, για τον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Σήμερα, πληρώνονται:

Παράταση αιτήσεων για την τέταρτη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής

1.    Η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020.

Επισημαίνεται πως η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και ότι το επίδομα υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

2. Το επίδομα στέγασης.

Η πληρωμή αυτή αφορά όσους έχουν υποβάλει αίτηση έως και τις 30 Οκτωβρίου 2020 και έχει εγκριθεί. Επίσης, σημειώνεται ότι, το ποσό του επιδόματος ορίζεται ως ακολούθως:

- Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα

- Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.

3. Το επίδομα γέννησης.

Το επίδομα αυτό καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση έπειτα από πέντε μήνες από τον μήνα της γέννησης του παιδιού.

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις πήραν παράταση έως το τέλος του έτους, ανεξάρτητα τον μήνα γέννησης.

4. Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 100 έως 300 ευρώ και χορηγείται εφόσον το νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος. Προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

5.  Τα προνοιακά επιδόματα ατόμων με Αναπηρία, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής, το επίδομα ομογενών στους δικαιούχους αλλά και η σύνταξη ανασφαλίστων υπερηλίκων (Ν. 1296/1982), το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και η συνεισφορά Δημοσίου του Ν. 4605/2019,η συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορονοϊού” Ν. 4714/2020 ( Πρόγραμμα Γέφυρα).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top