Σταϊκούρας: Στόχος μας οι μειώσεις στους φόρους να είναι μόνιμοι

Ξεπερνούν τα 31 δισ. ευρώ τα έκτακτα μέτρα για την πανδημία

Χρήστος Σταϊκούρας Βουλή

Τη μονιμοποίηση των έκτακτων και προσωρινών μειώσεων φόρων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να το κάνει «για να βγει η κοινωνία όρθια» από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ήδη εκταμιεύσει έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ύψους 24 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως έχουν δρομολογηθεί και άλλα ύψους 7,5 δις ευρώ για το 2021.

Νέα ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις εξετάζει η κυβέρνηση

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις αναθεωρήσεις στο σχέδιο του προϋπολογισμού, είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι η μόνη σε όλη την Ευρώπη που έχει μαντικές ικανότητες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είπε, τον τελευταίο μήνα είχαμε νέα δεδομένα: 

-    Νέο μεγαλύτερο κύμα πανδημίας με σημαντικές μακροοικονομικές επιπτώσεις που δυστυχώς μεταφέρονται το 2021

-    Νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση συνεπειών της πανδημίας

-    Αναθεώρηση προς τα κάτω του επιπέδου ΑΕΠ από ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2015-2018

«Μάθαμε μετά την κατάθεση προσχεδίου στις 16 Οκτωβρίου 2020 ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε 5 δισ. ευρώ λιγότερο πλούτο το 2018», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε καφετέριες, ταξί, λογιστές και εστιατόρια το μεγαλύτερο μέρος από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, σημειώνοντας πως από το εργαλείο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα διατεθούν 5,4 δισ. ευρώ εως το τέλος του 2020.

«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα δοθούν πάνω από 1 δισ. ευρώ σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις», τόνισε, επισημαίνοντας πως οι καφετέριες είναι αυτές, που έχουν πάρει το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Ακολουθούν τα ταξί, οι ψησταριές, τα εστιατόρια, οι δικηγόροι, οι λογιστές, τα κομμωτήρια και άλλοι κλάδοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top