Τουρισμός: Μείωση εσόδων κατά 316 δις δολάρια παγκοσμίως λόγω Covid-19! 

 Πτώση 41% το 2020 – Ποια χώρα πλήττεται περισσότερο

αεροδρόμιο τουρίστας μάσκα

Η παγκόσμια  βιομηχανία του τουρισμού  είχε μια «ρόδινη»  προοπτική για το 2020 συνεχίζοντας μια ιστορική άνοδο του κλάδου τον τελευταίο καιρό.

Πτώση έως και 80% στα έσοδα από τον τουρισμό το 2020!  

Ωστόσο, στις αρχές του έτους, κατέστη προφανές ότι το COVID-19 γύρισε  τον κόσμο ανάποδα και ο παγκόσμιος τουρισμός ουσιαστικά σταμάτησε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το stockapps.com, τα προβλεπόμενα έσοδα του τουρισμού για το 2020 έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 316 δις δολάρια ως άμεσο αντίκτυπο της πανδημίας, μια μεγάλη μείωση κατά  41%.

Οι προβλέψεις εσόδων για το 2020 μειώθηκαν κατά σχεδόν το ήμισυ

Η παγκόσμια κινητικότητα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της πανδημίας και θεωρείται ως ο λόγος για την ταχεία εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η πρώτη ενέργεια που έλαβαν πολλές κυβερνήσεις ήταν  να κλείσουν τα σύνορά τους από τους ταξιδιώτες σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού. Η δεινή υγειονομική κατάσταση χρειαζόταν δραστικά μέτρα σε πολλές χώρες, αλλά τα ίδια αυτά μέτρα είχαν επίσης τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, ιδίως για την τουριστική βιομηχανία.

Τα προβλεπόμενα έσοδα από τον τουρισμό το 2020 πριν από την πανδημία ανέρχονταν στον εξαιρετικά αισιόδοξο αριθμό των  712 δις δολαρίων αλλά λόγω  COVID-19  η πρόβλεψη έχει πλέον μειωθεί σε $ 369.4 δις,  μια μείωση 41%. Η νέα πρόβλεψη είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερη από τα καταγεγραμμένα έσοδα του 2019, τα οποία ήταν στα $685 δις.

Γκουτέρες: Δραματικές οι συνέπειες του Covid -19 στον τουρισμό

Ο ευρωπαϊκός τουρισμός επλήγη περισσότερο

Ο τουρισμός της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής επηράσθηκε περισσότερο μεταξύ των διαφόρων περιοχών. Η πρόβλεψη της Ευρώπης μειώθηκε κατά σχεδόν 95 δις δολάρια, μια μείωση 41.4%,  ενώ η πρόβλεψη της Ασίας μειώθηκε κατά 33,4%.  συνολικά πάνω από 85 δις δολάρια.  

Μεταξύ των επιμέρους χωρών, νέες προβλέψεις δείχνουν ότι η Ιταλία αναμένεται να έχει τον σημαντικότερο αντίκτυπο από τη μείωση του τουρισμού με νέες προβλέψεις σχεδόν 45% μικρότερη τουριστική κίνηση από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top