Κορωνοϊός: Μέτρα ενίσχυσης των πολιτών θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη - Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας

Μετρά ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη, από το βήμα του «Thessaloniki HELEXPO Forum», όπου ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το οικονομικό πρόγραμμα. 

Μητσοτάκης: Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ και φόρος επιτηδεύματος

Τόνισε παράλληλα ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. «Όταν παίρνουμε μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία, παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε και την οικονομία, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω», είπε μεταξύ άλλων. Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι ανάμεσα στα μέτρα που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχει πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία.

Αναδρομικά και επιστρεπτέα προκαταβολή

Όσον αφορά τα αναδρομικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας ειδικότερα πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Ανέφερε επίσης ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα.

Επερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί,  τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε νοικοκυριά και εκπαιδευτικούς με δωρεάν μάσκες». «Εφόσον οι ειδικοί προτείνουν χρήση μάσκας εμείς το ακλουθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας πως «Η μάσκα αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε την διασπορά».

Σε ο,τι αφορά το εμβόλιο ο Στέλιος Πέτσας τόνισε οτι θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για την χώρα μας και πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι «Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός» ξεκαθάρισε.

«Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα είμαστε αισιόδοξοι πως το εμβόλιο μάλλον θα διατεθεί, μέχρι τότε όλοι πρέπει να τηρούν τα μετρά» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top