Κίνητρα για προσλήψεις νέων με πλήρη κάλυψη εισφορών από κράτος

Ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων στήριξης η κυβέρνηση

Εργαζόμενοι

Ευρύ πρόγραμμα προσλήψεων νέων εργαζομένων, με πλήρη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, ρίχνει η κυβέρνηση στη μάχη για τον περιορισμό των δραματικών επιπτώσεων, που έχει προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού.

Η στόχευση του προγράμματος είναι διπλή:

-    αφενός η στήριξη των νέων ανέργων, που έχουν πληγεί από την κρίση, και η δημιουργία θέσεων εργασίας ως ανάχωμα στις δυσμενείς προβλέψεις για αύξηση της ανεργίας το φθινόπωρο

Σε οκτώ δόσεις ο φόρος εισοδήματος – Τι πρέπει να γνωρίζετε

-    αφετέρου η ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων από το δυσβάστακτο βάρος του μη μισθολογικού κόστους και η επιστροφή τους σε τροχιά ανάπτυξης από το 2021.

Η μείωση της ασφαλιστικής επιβάρυνσης στο εργασιακό κόστος των επιχειρήσεων, που ανέρχεται κοντά στο 40%, καταλαμβάνει κεντρική θέση στην κυβερνητική ατζέντα και το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει μια σειρά παρεμβάσεων το επόμενο διάστημα, με επίκεντρο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τριετίας.

Έρχονται 5.330 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2021

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα επιδότησης των θέσεων απασχόλησης μπορεί να λειτουργήσει και ως μετεξέλιξη του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που δεν έχει την ανταπόκριση που προσδοκούσαν στην κυβέρνηση.

Η διαφορά, βέβαια, είναι ότι το τρέχον πρόγραμμα αποσκοπεί στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης, ενώ το νέο, που θα ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις, που θα προσλάβουν νέους εργαζομένους, θα έχουν την υποχρέωση για ένα χρονικό διάστημα, πιθανότατα ενός έτους, να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ρήτρας για ανανέωση της πρόσληψης για ακόμη ένα έτος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top