Πόσο και πότε θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός – Ποια επιδόματα επηρεάζονται

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Πρόσω ολοταχώς για αύξηση του κατώτατου μισθού οδεύει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι επιθυμεί αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, ενώ ο υπουργός Οικονομικών – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – είπε πως ισχύει η κυβερνητική δέσμευση, αλλά υπογράμμισε πως το πότε και το πόσο θα αυξηθεί, θα εξαρτηθεί από τη σχετική διαβούλευση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο.

«Ναι, θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαδικασία και να κάνουμε τη διαβούλευση με τους φορείς, όπως ορίζει ο νόμος», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ για έναν χρόνο από τον ΟΑΕΔ – Ποιους αφορά

Τι θα γίνει με κατώτατο μισθό και τριετίες το 2020

Ο προϋπολογισμός του 2020 κάνει λόγο για ανάπτυξη 2,8%, ενώ η ΤτΕ και οι εταίροι αναθεώρησαν τα στοιχεία τους στο 2,5%.

Άρα, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι κοντά στο 5%. Αυτό σημαίνει αύξηση 32 ευρώ, δηλαδή από το σημερινό επίπεδο των 650 ευρώ, θα πάει στα 682 ευρώ.

Ποιοι θα ωφεληθούν - Ποια επιδόματα επηρεάζονται

Αύξηση στους μισθούς τους θα δουν πάνω από 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι εργάζονται με πλήρη απασχόληση και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Αύξηση στις απολαβές τους θα δουν και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ επηρεάζονται και περίπου 20 επιδόματα, ανάμεσα στα οποία το επίδομα ανεργίας, το επίδομα επίσχεσης εργασίας, το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, το επίδομα παροχής προστασίας της μητρότητας, το ειδικό βοήθηµα µετά τη λήξη επιδότησης λόγω ανεργίας, κλπ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top