Το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ: Πληρώνεις με κάρτα και παίρνεις… επιστροφή μετρητά!

Επιστροφή και στους επαγγελματίες και σε όσους τηρούν τη ρύθμιση δόσεων

Θα πληρώνουμε με κάρτες και θα παίρνουμε πίσω… μετρητά, είναι το μεγάλο δέλεαρ του Υπουργείου Οικονομικών προς τους καταναλωτές, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην τελική μορφή του νομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.     

Μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η επιστροφή στο ποσό θα κυμαίνεται από το 1% των αγορών στις  χαμηλής επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή συναλλαγές (super market και πολυκαταστήματα) και θα φθάνει στο 4% στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου», των συναλλαγών  με ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, αλλά και υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.ά.).   

Ποσοστό σε μετρητά θα παίρνει όμως και ο επαγγελματίας που κόβει αποδείξεις, σε ένα ακόμη κίνητρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.   

Με την ίδια λογική,  της επιστροφής μετρητών, θα είναι και οι νέες ρυθμίσεις για τα χρέη στις εφορίες, 24 η 48 δόσεων: Όποιος την εξυπηρετεί μέχρι τέλους θα παίρνει πίσω το 25% των τόκων!  

Όπως κατέληξε πάντως στην αναφορά της η Κάτια Μακρή, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια έρχεται ένα φορολογικό νομοσχέδιο από το οποίο όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top