Αυξήσεις στο νερό: Η ΕΥΔΑΠ απαντά για το εάν θα αλλάξει η τιμή

Πρόστιμα-μαμούθ για τα έργα αποχέτευσης που δεν έχουν τελειώσει

Νερό σε ποτήρι

«Η τιμή του νερού είναι εύλογη και δίκαιη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αυτή να αλλάξει».

Με αυτή τη φράση ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπος Σαχίνης, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του νερού.

Ο κ. Σαχίνης είπε πως προτεραιότητες της εταιρείας είναι πρωτίστως το καθαρό νερό, η ολοκλήρωση της σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, η εκτέλεση των έργων, η προώθηση της καινοτομίας και η ανάπτυξη.

Όσον αφορά την Ανατολική Αττική, ανέφερε ότι 250.000 κάτοικοι δεν έχουν αποχέτευση με αποτέλεσμα η χώρα να πληρώνει πρόστιμα – μαμούθ.

Μόνο από το 2015 και μετά η Ελλάδα έχει πληρώσει 23,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα και θα συνεχίσει να πληρώνει 4,8 εκατομμύρια ετησίως, εφόσον δεν ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης.

Από την πλευρά του ο Τάσος Τόσιος, αναπληρωτής διευθύνων δύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, ανέφερε ότι η εταιρεία προχωράει σε νέα δίκτυα μήκους 900 χλμ. με επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, σε βάθος πενταετίας, ενώ η συγχρηματοδότηση με τους δήμους φθάνει σε ποσοστό 90%.

Όπως έκανε γνωστό, θα δημιουργηθούν τρία νέα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων (ΚΕΛ) στην Ανατολική Αττική ενώ θα συνδεθεί το αποχετευτικό σύστημα με το υπόλοιπο δίκτυο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top