Σκληρό μπρα ντε φερ για την παράταση στις 120 δόσεις

Στο τραπέζι και η αύξηση των δόσεων για τις τακτικές οφειλές

Νέο, πυκνό, κύκλο συναντήσεων με τους θεσμούς ξεκινά η κυβέρνηση, με την τέταρτη αξιολόγηση να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Με το momentum για την ελληνική οικονομία να είναι πολύ θετικό, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται αντιμέτωπο με μία μακρά λίστα προαπαιτούμενων, από την τρίτη αξιολόγηση.

Παράλληλα, έχει βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς καυτά θέματα, όπως οι φοροελαφρύνσεις του 2020, αλλά και οι αλλαγές στις ρυθμίσεις χρεών.

120 δόσεις: Τρέχουν για να ρυθμίσουν τα χρέη οι φορολογούμενοι

«Καμπανάκι» από εφορία με SMS και email: 120 δόσεις ή… κατασχέσεις!

Η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο για διπλασιαμό των δόσεων για τις τακτικές και έκτακτες οφειλές. Συγκεκριμένα, να γίνουν 24 οι 12 δόσεις για τις τακτικές οφειλές (πχ. από φόρος εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ, και 48 οι 24 δόσεις για έκτακτες οφειλές (πχ. από φόρος κληρονομιάς).

Οι θεσμοί δεν είναι αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ζητούν από την κυβέρνηση μία ευκαιρία, δηλαδή όποιος μπει στη ρύθμιση, αλλά στη συνέχεια τη χάσει, να μην μπορεί να ξαναμπεί.

Σκληρό είναι το παζάρι και για τις 120 δόσεις. Το οικονομικό επιτελείο θέλει παράταση ενός μηνός, καθώς η διορία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιρρήσεις των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, έχουν αρχίσει να υποχωρούν, ωστόσο όλα θα κριθούν από τις κρίσιμες συναντήσεις των επομένων ημερών.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top