Κτηματολόγιο: Πώς θα διορθώσετε τα λάθη στη δήλωση – Τα τρία SOS

Δίμηνη παράταση στην προανάρτηση για την Αθήνα

Τσάντα με έγγραφα Κτηματολογίου

Σε περιπέτειες λόγω πιθανών λανθασμένων στοιχείων στη δήλωση στο Κτηματολόγιο μπορεί να μπουν οι ιδιοκτήτες, καθώς όχι μόνο ίσως μπλοκαριστούν οι μεταβιβάσεις, αλλά και πιθανόν να μπλέξουν με δικαστικές προσφυγές για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού.

Στην προανάρτηση για τον δήμο της Αθήνας, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη που έγιναν στις δηλώσεις, που υποβλήθηκαν το 2008, έχει δοθεί δίμηνη παράταση.

Κτηματολόγιο: Σιωπηρή παράταση σε Αθήνα έως το τέλος Αυγούστου

Το στάδιο της προανάρτησης αφορά σε 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα, ενώ έχουν γίνει 25.160 ηλεκτρονικές αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων.

Τα τρία SOS για να διορθώσετε λάθη στη δήλωση του 2008

1. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά τα θέματα του Κτηματολογίου, η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας είναι το "νούμερο 1" θέμα που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι ιδιοκτήτες. Λάθος στοιχεία σημαίνει ότι κόβονται οι γέφυρες επικοινωνίας με το Κτηματολόγιο. Έτσι, το όποιο πρόβλημα που εντοπίζεται, παραμένει, αφού κανείς δεν θα προσπαθήσει να μάθει το νέο σας τηλέφωνο ή τη νέα σας διεύθυνση.

Κτηματολόγιο… ώρα μηδέν: Κίνδυνος να «μπλοκάρει» η διαδικασία

2. Σε ό, τι αφορά τα οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσέξουν εάν υπάρχει διαφορά στο εμβαδόν, που είναι γραμμένο στους τίτλους ιδιοκτησίας με αυτό του Κτηματολογίου. Σημειώνεται ότι για τα αστικά οικόπεδα η επιτρεπόμενη απόκλιση είναι 7%.

3. Εάν πρόκειται για διαμερίσματα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τσεκάρουν εάν τα χιλιοστά και το εμβαδόν, που αναφέρονται στα συμβόλαια, είναι τα ίδια με αυτά που έχουν καταγραφεί στο Κτηματολόγιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top