ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται και το 2019 οι πυρόπληκτοι σε Μάτι και Κινέτα

Συνεχίζεται η καταβολή των διπλών συντάξεων στους δικαιούχους

Μάτι πυρκαγιά

Και το 2019 δε θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι σε Μάτι και Κινέτα, οι οποίοι επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες σχετική ρύθμιση, ενώ το μέτρο εντάσσεται στα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες των πυρκαγιών της Ανατολικής Αττικής.

Για να λάβει ένας δικαιούχος την απαλλαγή, θα πρέπει να προσκομίσει Δελτίο Επανελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας ή Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτιρίων.

Νέα «δόση» διπλών συντάξεων

Ανάμεσα στα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, περιλαμβανόταν και η καταβολή δύο μηνιαίων συντάξεων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ.

Σήμερα έγινε νέα καταβολή διπλής σύνταξης σε 84 συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ενημερώνοντας ότι ήδη έχουν 16 καταβολές διπλών συντάξεων από τον Αύγουστο του 2018 και μετά.

Η διαδικασία ελέγχου και καταβολής συνεχίζεται, ενώ όσοι έχουν κάνει αίτηση μπορούν να καλούν στο 1555, όπου θα ενημερώνονται για την πορεία υλοποίησης των αιτημάτων τους μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κατά απόλυτη προτεραιότητα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top