Χάος με τα voucher για τα γυαλιά οράσεως μέσω ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζεται η κόντρα των οπτικών με το υπουργείο Υγείας

Γυαλιά οράσεως στο πάτωμα

Καλά κρατεί η διαμάχη, που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες, ανάμεσα στους οπτικούς και το υπουργείο Υγείας  με αφορμή το νέο καθεστώς για τα γυαλιά οράσεως μέσω ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι, έως τώρα, πλήρωναν τα γυαλιά οράσεως και εν συνεχεία εισέπρατταν το ποσό από τον ΕΟΠΥΥ, καταθέτοντας την απόδειξη.

Ωστόσο, από 1/1/2019 το υπουργείο Υγείας αποφάσισε η συναλλαγή να γίνεται ανάμεσα σε οπτικούς και ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα, ο ασφαλισμένος να δίνει στο κατάστημα οπτικών τη βεβαίωση πληρωμής (το voucher) και στη συνέχεια ο οπτικός πληρώνεται με αυτό από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι έντονες αντιδράσεις των οπτικών οδήγησαν το υπουργείο να αναβάλλει την εφαρμογή του για τον Φεβρουάριο του 2019, ωστόσο οι οπτικοί δε δείχνουν πρόθυμοι να κάνουν πίσω.

Όπως τονίζουν, με τον νέο καθεστώς αναγκάζονται να αγοράζουν το εμπόρευμα για τα γυαλιά οράσεως των ασφαλισμένων, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα λάβουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ.

Μάλιστα, οι οπτικοί στέκονται και στο clawback( τον μηχανισμό επιστροφής της υπέρβασης της δαπάνης σε σχέση με το πλαφόν του προϋπολογισμού), επισημαίνοντας ότι πιθανόν όταν πάρουν τα χρήματά για τα γυαλιά οράσεως να είναι «κουτσουρεμένα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top