Κινέζικη "απόβαση" στην αγορά ακινήτων της Αθήνας

"Φιλέτο" η Ελλάδα για Ρώσους, Τούρκους, Άραβες

Όλο και περισσότεροι Κινέζοι καταφθάνουν στην Αθήνα, οι οποίοι δηλώνουν στο Star ότι αγόρασαν ακίνητα  όχι μόνο για να επενδύσουν τα λεφτά τους και να πάρουν το πράσινο φως για την Ευρώπη, αλλά και για να μείνουν μόνιμα στη χώρα μας.

Τα ανώτερα στρώματα της μεσαίας τάξης της Κίνας μπορούν να δώσουν 250.000 ευρώ που είναι το ελάχιστο για να αποκτήσουν τη «χρυσή βίζα». Όπως οι φίλοι της Μόνικας που βρίσκονται ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο στη Γλυφάδα. 

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα αγοράζουν δύο και τρία  διαμερίσματα με αυτά τα λεφτά και τα εκμεταλλεύονται νοικιάζοντάς τα. 

Όπως ο Κινέζος επενδυτής με το ψευδώνυμο Τσανγκ, ο οποίος σάρωσε διαμερίσματα που έμεναν απούλητα εδώ και καιρό σε τιμές κάτω του κόστους κατασκευής.

Το κέντρο έχει γίνει η αγαπημένη περιοχή των ξένων που επενδύουν σε ακίνητα. Η Κυψέλη, το Παγκράτι και το Κουκάκι έχουν πάρει τα πάνω τους αφού οι τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην Αθήνα θέλουν να βρίσκονται κοντά στο ιστορικό κέντρο. 

Δεν είναι όμως μόνο οι Κινέζοι που αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες. Υπάρχουν πάρα πολύ Ρώσοι, πάρα πολλοί Τούρκοι και πολίτες από τη Μέση Ανατολή.   

«Εμείς προτείνουμε την Ελλάδα σαν επένδυση όμως όταν έρχονται εδώ οι Ιρανοί και κάνουν την επένδυση και βλέπουν αυτή την κουλτούρα που είναι παρόμοια με τους Ιρανούς τους αρέσει σαν δεύτερο σπίτι»  δηλώνει η Ιρανή Ελμίρα Ρασίτι, ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου

Το 88% των ακινήτων που πουλήθηκαν μέσα στο 2018 ήταν από δεύτερο χέρι. Μόλις το 12% κατοικήθηκε για πρώτη φορά. Η μια στις τρεις αγορές αφορά επενδύσεις. Δηλαδή παίρνουν ακίνητα για να τα εκμεταλλευτούν. Οι Ευρωπαίοι πάντως που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα, όπως Άγγλοι και Γερμανοί , το κάνουν κυρίως για να περάσουν εδώ τα χρόνια της σύνταξής τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top