"Έφαγαν" 8,3 δισ. ευρώ από τα έτοιμα οι Έλληνες το 2017

Σπάνε τον κουμπαρά για να καλύψουν ανάγκες και φόρους

Έσπασαν τον κουμπαρά για τους φόρους το 2017 οι Έλληνες

Να σπάσουν τον κουμπαρά αναγκάστηκαν για μία ακόμη χρονιά οι Έλληνες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους και τους υψηλούς φόρους.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), το 2017 τα νοικοκυριά είχαν αρνητική αποταμίευση 8,3 δισ. ευρώ.

Με απλά λόγια, ξόδεψαν 8,3 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ όσα τους επέτρεπε το διαθέσιμο εισόδημα τους, «τρώγοντας» αποταμιεύσεις!

«Δεν αποταμιεύουμε πολλά και επενδύουμε ακόμη λιγότερα» επισημαίνει ο ΣΕΒ, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον η Ελλάδα να ανακτήσει σε χαμένο έδαφος της δεκαετίας της κρίσης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Όπως εξηγεί ο Σύνδεσμος πρέπει να αυξηθούν οι επενδύσεις, οι οποίες το 2017 σημείωσαν επιδόσεις πολύ χαμηλότερες από τις προβλέψεις.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται η μείωση της υπερφορολόγησης και η δημιουργία ενός σταθερού φιλοεπενδυτικού κλίματος.

Τέλος, ο ΣΕΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη χαλάρωση ή και πισωγύρισμα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων: «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πιθανότητα αναβολής ή αθέτησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2019 και το 2020, πέρα από τη δυσπιστία που θα προκαλέσει στις διεθνείς αγορές, παραπέμπει στις καλένδες και οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση της υπερφορολόγησης της εργασίας και των επιχειρήσεων, μέσω των περίφημων “αντιμέτρων”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top