Τσάντες για όλα τα... γούστα αντικατέστησαν τις πλαστικές σακούλες

80% έχει μειωθεί η χρήση και η αγορά

80% έχει μειωθεί η χρήση και η αγορά πλαστικής σακούλας μετά την επιβολή τέλους με τους πολίτες να επινοούν διάφορες πατέντες.

Την ίδια στιγμή  οι επιχειρήσεις παραγωγής πλαστικής σακούλας κατηγορούν το κράτος για παραπληροφόρηση και προχειρότητα στην εφαρμογή του μέτρου, ενώ 12.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

ΤΣΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ...ΓΟΥΣΤΑ  ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Η εφευρετικότητα των πολιτών είναι αστείρευτη προκειμένου να μην αγοράσουν πλαστικές σακούλες , να γλιτώσουν τα 4 λεπτά και να αποφύγουν ένα ακόμα χαράτσι.

Δηλώνει μάλιστα καταναλώτρια στην κάμερα του Star: «Tις έχω φέρει από το σπίτι μου. Φέρνετε σακούλες του ίδιου σουπερ μάρκετ δηλαδή από το σπίτι;  Έχω σακούλες από όλα τα σούπερ μάρκετ και ψωνίζω με αυτές».   

Για πρώτη φορά πάντως φαίνεται ότι εγκαταλείψαμε τόσο γρήγορα μία νοοτροπία δεκαετιών. Στους 3 μήνες εφαρμογής της διάταξης η πτώση στην πώληση πλαστικής σακούλας έπεσε κατά 80%.

ΣΧΕΔΟΝ 200 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 12.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται συνολικά 200 επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή πλαστικής σακούλας και απασχολούν άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους 12.000 ανθρώπους που δυνητικά κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία 

Δηλώνει στο Star o Ιωάννης Κασελίμης, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος & Παραγωγός Πλαστικών Σακουλών: «Εφόσον παράγει αποκλειστικά  πλαστικές σακούλες κάποιος είναι στα πρόθυρα να κλείσει. Το κράτος όχι μόνο δεν μας έχει βοηθήσει αλλά κάνει το αντίθετο. έχει γεμίσει η αγορά από σακούλες πολλαπλών χρήσεων από σύνθετα υλικά από Κίνα-Βιετνάμ και τα οποία δεν ανακυκλώνονται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top