Ζούγκλα η αγορά εργασίας και εφιάλτης η ανεργία

Άπιαστο όνειρο η ασφάλιση- «Φιλοδώρημα» οι μισθοί

Τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα για τους νέους , ανέλυσε η  Κατερίνα Παναγοπούλου, στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Ραγδαία είναι η επιδείνωση στις συνθήκες της αγοράς εργασίας, όπως συμπεραίνει έρευνα της εταιρίας MARC με το 57% όσων προσελήφθησαν τους τελευταίους 12 μήνες να δηλώνουν πως εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Ένας στους τρεις εργαζόμενους μάλιστα (32%) αναφέρει πως το αντικείμενο της  εργασίας του δεν έχει καμία σχέση με εκείνο των σπουδών του.

Ο 1 στους 4 εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 35 ετών  (25,3%) δεν έχει πλήρη ασφάλιση,  ενώ το 10,3% ασφαλίζεται για λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά δουλεύει. Την ίδια ώρα οι μισθοί -φιλοδώρημα είναι σχεδόν ο κανόνας για τους νεοπροσληφθέντες , αφού κάτω των 500 ευρώ  παίρνει το 42,1% όσων βρήκαν δουλειά το τελευταίο 12μηνο. 

 Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Οι 6 στους 10 δήλωσαν πως παραμένουν σε καθεστώς ανεργίας περισσότερο από δύο χρόνια.  Επίδομα ανεργίας λαμβάνει ο  1 στους  10 ανέργους.

Όσο για τις συνθήκες διαβίωσης; 4 στους 10 ανέργους δήλωσαν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι τους,  ενώ  1 στους 2 αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top