Capital controls: Ανεβαίνει κατά 500 ευρώ το όριο αναλήψεων!

Σημαντικές αλλαγές και στις τράπεζες: Θα μπορούμε να ανοίγουμε νέους λογαριασμούς - Νέα ενημέρωση: 22:06

Σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των κεφαλαιακών περιορισμών θα φέρει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Έθνους, το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) να αυξήσει το όριο των αναλήψεων από τις τράπεζες κατά 500 ευρώ το μήνα, επιτρέποντας στους πολίτες να προχωρούν στη σωρευτική ανάληψη ποσού 2.300 ευρώ τον μήνα, από τα 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Αυτή δεν θα είναι η μόνη σημαντική αλλαγή καθώς θα απελευθερωθεί και το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών, ανεξάρτητα από το αν έχουν ήδη λογαριασμό σε μία ή περισσότερες τράπεζες οι πολίτες.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αύξηση της εμπιστοσύνης και είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις αγορές αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και της βελτίωσης όσον αφορά την άντληση ρευστότητας.

Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η τάση επιστροφής χρημάτων στις τράπεζες θα ενισχυθεί μόλις υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών καθώς θα είναι σήμα ότι ενισχύεται η εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top