Απογοήτευση στις περιοχές που δεν καλύπτει το έκτακτο επίδομα θέρμανσης

Πάνω από το 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης σε 20 νομούς

Με ένα τρικ προσπαθεί η κυβέρνηση να χρυσώσει το χάπι για το επίδομα θέρμανσης, που κόβεται στο μισό για το 2018. Δίνει έξτρα επίδομα για τις αγορές πετρελαίου του 2017 σε εννέα ορεινές περιοχές.

Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης του 2018 περιμέναμε, απόφαση για το 2017 υπέγραψε το υπουργείο Οικονομικών, ενισχύοντας με επιπλέον ποσό μόνο τις πολύ ορεινές περιοχές και μόνο για τις αγορές που έγιναν ως τον περασμένο Απρίλιο.

Το έκτακτο επίδομα φτάνει στα 37,5 λεπτά το λίτρο κι αυτό σημαίνει πρακτικά επιπλέον ενίσχυση ως 250 ευρώ για τους άγαμους και ως 312,50 ευρώ για τις οικογένειες στους νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας και στους δήμους Κυνουρίας Αρκαδίας, Αργιθέας- Λ. Πλαστήρα Καρδίτσας, Ζαγοράς- Μουρεσίου Μαγνησίας.

«Ψαλίδι» 50% στο φετινό επίδομα θέρμανσης

Tο φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι το μισό για τους περίπου 550.000 περσινούς δικαιούχους, δηλαδή 12,5 λεπτά το λίτρο για όλους. 

Οι παραγγελίες είναι λίγες, για ποσότητες που δεν ξεπερνάνε τα 300 λίτρα κι είναι πολλοί εκείνοι που αναγκάζονται να κάνουν αγορές χέρι με χέρι, με τέτοιου είδους μπιτόνια, για ποσότητες που μόλις και μετά βίας φτάνουν στα 100 λίτρα. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά το 1 ευρώ στους μισούς νομούς της χώρας και είναι προφανές ότι το επίδομα θέρμανσης, που είναι κομμένο στη μέση, δεν μπορεί να καλύψει αυτό το υψηλό κόστος.

«Eκεί που χρειάζονται θαλάσσιες μεταφορές, δηλαδή στη νησιωτική Ελλάδα, μπορούμε να δούμε τιμές ως και 1,20 ευρώ» εξηγεί ο Γιώργος Ασμάτογλου, Πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Πάνω από το 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης σε 20 νομούς

Το πιο ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται στις Κυκλάδες, με μέση τιμή 1,139 ευρώ/ λίτρο. στα Δωδεκάνησα με 1,067 ευρώ/ λίτρο. στην Ευρυτανία με 1,064 ευρώ/ λίτρο, στη Λέσβο με 1,059 ευρώ/ λίτρο, στη Φωκίδα με1,053 ευρώ/ λίτρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε όλο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top