Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αύξησε τη φορολογία της το 2016- Τι δείχνει έκθεση του ΟΟΣΑ

Πρωτιά καταγράφεται για την Ελλάδα και στην επιβάρυνση από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αύξησε τη φορολογία της

Πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων αναδείχθηκε για το 2016 η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση Tax Policy Reforms 2017 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Μάλιστα, η χώρα μας ήταν το μοναδικό κράτος-μέλος του οργανισμού που αύξησε το βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, όπως και η μόνη χώρα που επιβάρυνε κατά 1% περισσότερο σε σχέση με το 2015, τη μέση φορολογική επιβάρυνση των άγαμων μισθωτών.

Συγκεκριμένα, η φορολογία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 5,1 ποσοστιαίες μονάδες ΑΕΠ σε σχέση με το 2009. Μάλιστα, σε σύγκριση με το 2013 η φορολογία αυξήθηκε 1,5 ποσοστιαία μονάδα, φθάνοντας το 35,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης (OECD’s Annual Revenue Statistics). Η αύξηση αυτή (2014 προς 2013) ήταν η τρίτη μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, με τη Δανία και την Ισλανδία να καταγράφουν υψηλότερες αυξήσεις (3,3 και 2,8 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα).

Παράλληλα, πρωτιά καταγράφεται για την Ελλάδα και στην επιβάρυνση από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης λόγω του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου.

Δείτε εδώ την παρουσίαση της έκθεσης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top