Καλοκαιρινό τσουνάμι κατασχέσεων για χρέη στο Δημόσιο!

Συναγερμός στο Υπουργείο Οικονομικών καθώς 3 στους 10 δεν κατέβαλλαν την πρώτη δόση της εφορίας

Καλοκαιρινό τσουνάμι κατασχέσεων ενεργοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών σε όσους έχουν χρέη στην εφορία και δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Ράνια Τραγόμαλου, οι οφειλές προς το Δημόσιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς  3 στους  10 φορολογούμενους δεν κατέβαλλαν την πρώτη δόση εφορίας, την τελευταία ημέρα του Ιουλίου.  

Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ήταν στο τέλος Μαΐου 3.881.795. Στους οφειλέτες του Μαΐου όμως προστέθηκαν άλλες 671.000 άτομα που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τη πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αποτέλεσμα ο αριθμός των οφειλετών να εκτοξευθεί λίγο πάνω από τους 4.200.000 οφειλέτες (καθώς ένας μεγάλος αριθμός από τις 671.000 ήταν και προηγουμένως οφειλέτες).

Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά με μαζική αποστολή κατασχετηρίων σε λογαριασμούς και ήδη έχει προγραμματίσει  20.000 κατασχέσεις!  

Θα ακολουθήσουν  μάλιστα κι άλλες κατασχέσεις  τις επόμενες ημέρες σε όσους δεν σπεύσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους ή να ρυθμίσουν την αποπληρωμή τους σε δόσεις.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top