Μετά το αλαλούμ στα ειδοποιητήρια... έρχεται ΠΑΓΩΜΑ στα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Νομοθετική ρύθμιση σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Μετά το αλαλούμ στα ειδοποιητήρια... έρχεται ΠΑΓΩΜΑ στα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Μετά το αλαλούμ και τα λάθη στα ειδοποιητήρια που εστάλησαν για τα ανασφάλιστα ΙΧ , το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως σχεδιάζει νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί επί τους ουσίας το παράβολο των 250 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα (πιθανόν έξι μηνών) θα ασφαλίσουν το όχημά τους.

Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εξετάζεται ακόμα και ο διπλασιασμός του διοικητικού προστίμου.

Τα λάθη εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνουν ακόμη και τις 400.000, στα ειδοποιητήρια που εστάλησαν για 1,1 εκατ. ανασφάλιστα ΙΧ. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που φέρονται ως κάτοχοι αυτοκινήτων να έχουν λάβει ειδοποιητήριο για να πληρώσουν το παράβολο των 250 ευρώ χωρίς να το οφείλουν!

Έτσι λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών οδηγείται στην παράταση της επιβολής του προστίμου εξαιτίας και των αντιδράσεων όσων έσπευσαν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους έστω και καθυστερημένα.

Τα προβλήματα που αναφέρονται είναι τα εξής:

-Το όχημα ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης των στοιχείων (διασταύρωση έγινε την 6η Ιουνίου), αλλά δεν φαίνεται στο σύστημα. Ο κάτοχος πρέπει να απευθυνθεί στην Ασφαλιστική του Εταιρεία

-Έχει αλλάξει αριθμός κυκλοφορίας, ή ήταν σε ακινησία την ημερομηνία διασταύρωσης, ο ιδιοκτήτης πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

-Το αυτοκίνητο ή η μηχανή έχει κλαπεί. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για να πάρει τη σχετική βεβαίωση για το συμβάν.

-Έχει αλλάξει ιδιοκτήτης. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση από την Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών

-Εάν η μεταβίβαση έγινε σε Κ.Ε.Π και δεν έχει εκδοθεί νέα άδειας κυκλοφορίας, ο παραλήπτης του προστίμου απευθύνεται στην Εφορία, προσκομίζοντας την απαραίτητη βεβαίωση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top