Covid-19: Κλείνουν καταστήματα, μπαρ, μουσεία και γυμναστήρια στη Γερμανία

Τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε η Μέρκελ

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Γερμανία και το Βέλγιο, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο ο περιορισμός στη μετακίνηση των πολιτών όσο και το κλείσιμο καταστημάτων.

«Σαρώνει» ο covid-19 στην Ιταλία: 349 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Συνολικά 2.158

«Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση». Με αυτή την δήλωση η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πριν από λίγο μέτρα περαιτέρω περιορισμού της λειτουργίας της αγοράς και της κίνησης των πολιτών, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Μετά την κατακραυγή... ανακοίνωσε μέτρα ο Μπόρις Τζόνσον

Κλείνουν τα πάντα στη Γερμανία

Σε συνεννόηση με τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τις εταιρίες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια.

Η ΕΕ «κλείνει» τα σύνορα για το εξωτερικό για 30 μέρες

«Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για την χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ και επανέλαβε ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

ΕΕ: Με ειδική άδεια εξαγωγής ο προστατευτικός εξοπλισμός για 6 εβδομάδες!

Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη μουσεία, θέατρα, μπαρ, κλαμπ, εκθέσεις, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, καζίνο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αθλητικοί χώροι, ενώ απαγορεύεται στο εξής η συγκέντρωση πλήθους σε χώρους όπως πανεπιστήμια και εκκλησίες, αλλά και τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει στο σύνολο της χώρας.