Επίθεση στον Πέτρο Φιλιππίδη: «Αληταρά, μεγαλώνουμε κι εμείς παιδιά»

«Της κατέβασε με τη βία το παντελόνι και το εσώρουχο», κατέθεσε μάρτυρας

Με παρατράγουδα ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όταν μπαίνοντας στα δικαστήρια δέχθηκε φραστική επίθεση.

Ο ηθοποιός έφτασε στα δικαστήρια στις 09:00, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, χωρίς να φορά χειροπέδες. 

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης προσερχόμενος στο δικαστήριο

Ξαφνικά ακούστηκε η φωνή ενός άνδρα να του φωνάζει: «Αυτό που έκανες στην πιτσιρίκα να μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά, μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς!». 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αντέδρασε και προχώρησε αμίλητος. 

«Γιατί να μου βιάσει το παιδί;» - Tα δάκρυα της ηθοποιού στη δίκη Φιλιππίδη

Παρόντες στη δίκη είναι και πάλι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, όπως και οι ηθοποιοί που τον κατηγορούν για βιασμό και απόπειρα βιασμού. 

Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Πέτρος Φιλιππίδης: «Άσκησε βία. Της κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο»

Η ακροαματική διαδικασία σήμερα ξεκίνησε με την κατάθεση του πρώην συντρόφου της μίας από τις δύο ηθοποιούς που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση, όταν έμαθε για την αποφυλάκισή του

Όπως είπε, στην πρώτη οντισιόν την πήγε ο ίδιος στο Θέατρο Μουσούρη, όπως και τη μέρα που έγινε η απόπειρα βιασμού. Δύο- τρεις φορές επίσης είχε πάει μόνη της. 

Στο πρώτο ραντεβού τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε. Η κοπέλα, σύμφωνα με τον πρώην σύντροφό της, ήταν χαρούμενη γιατί ο Πέτρος Φιλιππίδης της είχε πει πως θα πάρει τον ρόλο και θα αντικαθιστούσε μια άλλη ηθοποιό. 

Δίκη Φιλιππίδη: «Άρχισε να με γλείφει και κατέβασε το παντελόνι του»

«Την αλλαγή την παρατήρησα την επόμενη βδομάδα μετά το συμβάν.  Είδα ότι είχε μελανιές κι όταν τη ρώτησα, μου είπε ότι έπεσε από τις σκάλες. Δε μου πέρασε από το μυαλό ότι ήταν προϊόν ερωτικής συνεύρεσης.

Μετά το συμβάν δεν είχαμε σεξουαλικές επαφές. Με συζητήσεις μου είπε ότι δε με βλέπει πια ερωτικά και μου ζήτησε να διακόψουμε, αλλά κρατήσαμε σχέσεις», κατέθεσε ο μάρτυρας. 

Δύο χρόνια μετά την απόπειρα βιασμού η κοπέλα του εξομολογήθηκε όσα είχε ζήσει. Όπως του είπε, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι του. 

Έξαλλη η Πρόεδρος στη δίκη Φιλιππίδη: «Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ;»

«Μου είπε ότι προσπαθούσε να ξεφύγει από μια άνιση μάχη. Ανέβηκε πάνω της κι εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει. Τη στρίμωξε και με τη βία της κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο. Στην προσπάθειά της να του ξεφύγει έπεσε σε ένα τραπεζάκι και χτύπησε την κνήμη της. Πάλευε μαζί του για ώρα και γι’ αυτό είχε και τις μελανιές», συνέχισε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του. 

Σύμφωνα με τα όσα του είπε η καταγγέλλουσα, αφού δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του την απείλησε ότι θα της κάνει κακό στη δουλειά της. 

«Ήξερα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έτρεχε πίσω από κορίτσια»

«Της είπε “όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την καταστρέψω”», σημείωσε ο μάρτυρας. 

Εκείνη φοβήθηκε την αντίδραση του περιβάλλοντός της, πίστεψε ότι μπορεί να μην ξαναέβρισκε δουλειά και θεωρούσε ότι κανείς δε θα την πίστευε. 

«Φώναζα και χτυπούσα την πόρτα» - Η κατάθεση της ηθοποιού για τον Φιλιππίδη

Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν οι καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2021, η κοπέλα του τηλεφώνησε και του ζήτησε να καταθέσει όσα του είχε εξομολογηθεί. 

«Μου είπε ότι τώρα με το κίνημα metoo αισθάνεται δύναμη να καταγγείλει όσα έζησε και να αντέξει αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία. Θεωρεί πως έχει κοινωνικό χρέος να πει την αλήθεια για να αποκατασταθεί η κοινωνική τάξη και γι’ αυτό ήρθα να καταθέσω κι εγώ», κατέληξε ο μάρτυρας. 

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, Παρασκευή.