Aποκλειστικό: Έλληνες ψαράδες θα βύθιζαν τουρκικό αλιευτικό

Τους απειλούν με όπλα οι Τούρκοι

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τούρκοι ψαράδες πυροβολούν κατά ελλήνων αλιέων στην Σαμοθράκη ,όπως θα δείτε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή. Σε αντίδραση, οι  έλληνες ψαράδες της περιοχής, λίγο έλειψε να βυθίσουν τουρκικό αλιευτικό. Την ίδια στιγμή πάντως πλούσιοι τούρκοι επιλέγουν την Αλεξανδρούπολη για τις διακοπές τους, τονώνοντας τον τουρισμό της περιοχής.

Η υπομονή έχει και τα όριά της και οι Τούρκοι τα έχουν ξεπεράσει λένε οι ψαράδες  της Αλεξανδρούπολης που διατηρούν ένα από τους μεγαλύτερους στόλους στην χώρα. Την τελευταία στιγμή  χάρις στους ψυχραιμότερους   ψαράδες, ελληνικό σκάφος δεν εμβόλισε τουρκικό που  είχε μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Πολλοί συνάδελφοί μας έπεισαν τον δικό μας τον συνάδελφο να μην κάνει τα χειρότερα, και ήταν έτοιμος να το κάνει, ήταν έτοιμος να τον εμβολίσει, είχε τον τρόπο γιατί ήταν μεγαλύτερο σκάφος, σιδερένιο και ήταν πιο δυνατό, οπότε καταλαβαίνετε τι επακόλουθα θα είχαμε», λέει ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου, Σαρίκας Δημήτρης.

Μετά τις καταγγελίες των αλιέων, το αρχηγείο του Λιμενικού σώματος, έδωσε εντολή στο λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης να διεξάγει έρευνα για όσα συνέβησαν στην Σαμοθράκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες ψαράδες έχουν να αντιμετωπίσουν οπλισμένους τούρκος πειρατές στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με άμεσο τον  κίνδυνο ενός αιματηρού επεισοδίου.

Έλληνες ψαράδες: Μας απειλούν με όπλα οι Τούρκοι 

«Έχει ξανασυμβεί και έχουν απειλήσει με όπλο έχουν πυροβολήσει στον αέρα, σε άλλον συνάδελφο πλησίον της Σαμοθράκης, και αυτό γιατί είχε την ιδέα ο συνάδελφος να ζητήσει το λόγο γιατί παραβίασαν τα χωρικά μας ύδατα», λέει ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου, Σαρίκας Δημήτρης.

Η μεσαία τάξη της Τουρκίας στην Αλεξανδρούπολη 

Την ίδια στιγμή, η μεσαία τάξη της Τουρκίας επιλέγει το τουριστικό θέρετρο του Αϊ Γιώργη στην Αλεξανδρούπολη για τις διακοπές.

«Ένα ζευγάρι ξοδεύουμε κατά μέσον όρο  για φαγητό ξοδεύουμε  περίπου 100 ευρώ, ενοικιάζουμε δωμάτιο γύρω στα 55 ευρώ. Συνολικά χαλάμε γύρω στα 200 ευρώ την ημέρα, χωρίς να μπορούμε να υπολογίσουμε  πόσα ξοδεύουμε για αγορές», λέει τουρίστρια από την Τουρκία.

Η πτώση της λίρας βέβαια, έχει  αναγκάσει ακόμη και  τους πλούσιους Τούρκους να είναι πιο μαζεμένοι στα έξοδά τους.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top