Με ΜΑΥΡΟ ΠΑΝΟ υποδέχτηκαν στην Μυτιλήνη Σούλτς και Τσίπρα-Προσφυγόπουλο τους φωνάζει:«money»

Κατάληψη στο δημαρχείο

​Με κατάληψη στο Δημαρχείο της Λέσβου υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ομάδα πολιτών της Μυτιλήνης.

«Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών» αναγράφει το πανό που ανάρτησαν έξω από το Δημαρχείο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάληψης πέταξαν φέιγ βολάν με διάφορα συνθήματα, όπως «Go back κύριε Τσίπρα».
lesvos1_3.jpg
lesvos2a.jpg
Η κατάληψη πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η Ευρώπη στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και κυρίως για τους εκατοντάδες θανάτους αθώων προσφύγων στα νερά του Αιγαίου.

Ακόμα, συνέβη και ένα απρόσμενο περιστατικό, κατά την επίσκεψη των δύο ανδρών στο κέντρο ταυτοποίησης στη Μόρια! Ένα μικρό προσφυγόπουλο πλησίασε τον Μάρτιν Σουλτς και του είπε κοιτώντας τον: «money» («λεφτά»). Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν παρόντες, ο κ. Τσίπρας, γελώντας, γύρισε και είπε στα ελληνικά «και εγώ τόσο καιρό αυτό ζητάω», εννοώντας προφανώς τα κονδύλια που ζητά από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top