Απίστευτη ΑΠΑΤΗ: Θησαύριζαν... πουλώντας «ειδικό φάρμακο» που δήθεν θεράπευε ανίατες ασθένειες!

Συνελήφθη πενταμελής σπείρα απατεώνων

Απίστευτη ΑΠΑΤΗ: Θησαύριζαν... πουλώντας «ειδικό φάρμακο» που δήθεν θεράπευε ανίατες ασθένειες!

Συνελήφθη πενταμελής σπείρα απατεώνων, η οποία έταζε θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία, που θα θεράπευε βαριά ασθενείς!

Η εγκληματική οργάνωση είχε συγκροτηθεί τον Μάρτιο του 2014 και είχε διαρκή δράση, εξαπατώντας ασθενείς, οι οποίοι έπασχαν από ανίατη ασθένεια, αποσπώντας τους υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας, ένας 63χρονος, δεν έχει συλληφθεί ακόμη. Ο καταζητούμενος φέρεται να εμφανιζόταν σε ασθενείς ως μεσάζων για την προμήθεια του «ειδικού φαρμάκου», το οποίο δήθεν παρασκευαζόταν σε ειδικά εργαστήρια από Ρώσους ερευνητές, μετά από εξέταση DNA του ασθενούς. Με τη λήψη του φαρμάκου οι ασθενείς θα θεραπεύονταν δήθεν από την ανίατη ασθένεια που έπασχαν.

Τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν στους ασθενείς, με σκοπό να τους πείσουν ότι και οι ίδιοι έχουν γίνει καλά από το συγκεκριμένο φάρμακο.

Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε μετά από καταγγελία ενός 55χρονου, ο οποίος είπε ότι του είχαν αποσπάσει τμηματικά 95.000 ευρώ, σε αντάλλαγμα του ειδικού πόσιμου φαρμάκου. Μάλιστα, ο 55χρονος πήρε την πρώτη δόση του «ειδικού φαρμάκου», όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε!

Στις 11 Ιανουαρίου, ήταν προγραμματισμένη η δεύτερη δόση του φαρμάκου, αρχικά στον Κάλαμο Αττικής και στη συνέχεια στην Χαλκίδα. Κατά την παράδοση της ουσίας στον παθόντα, αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον χώρο επενέβησαν, συνέλαβαν τους δράστες και κατάσχεσαν το φιαλίδιο που περιείχε υγρό άγνωστης χημικής σύστασης.

Μετά από έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 30.780 ευρώ, 34 χρυσές λίρες Αγγλίας, 2 οχήματα τύπου JEEP, βιβλιάρια καταθέσεων, ιατρικές συνταγογραφήσεις, 1 φιαλίδιο με υγρό διάλυμα, 3 ξίφη, μία πτυσσόμενη ράβδος και μία μεταλλική λεπίδα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top