Εκλογές: Η οικονομία σε πρώτο πλάνο στην καμπάνια των κομμάτων 

Κόντρα και για το «Mea Culpa» Τσίπρα για την απλή αναλογική 

Η οικονομία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην προεκλογική μάχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφτηκε την Εύβοια και την Φθιώτιδα, υποστήριξε πως η ΝΔ είναι η αξιόπιστη δύναμη,  καθώς ό,τι υποσχέθηκε το έκανε.

Μητσοτάκης: Φθηνότερο ρεύμα για πολύτεκνους - Υπουργείο Οικογένειας

Ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται στη Λάρισα, τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα ως προς τις προεκλογικές του εξαγγελίες, τις οποίες δεν έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 

Μητσοτάκης στην Εύβοια: ΄Εχουμε προβλέψει εννέα δις ευρώ για τις δεσμεύσεις μας  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θερμό καλωσόρισμα από μικρούς και μεγάλους στην επίσκεψή του στη Βόρεια Εύβοια, απ' όπου μίλησε για όλα όσα έκανε και δεσμεύεται να κάνει, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την οικονομία

«Μπορούμε να ξοδέψουμε και να δαπανήσουμε εννέα δισεκατομμύρια την επόμενη τετραετία και να χρηματοδοτήσουμε τις παρεμβάσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί. Και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αν πέσουμε έξω, θα πέσουμε έξω προς το καλύτερο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Τσίπρας: Κρυφή ατζέντα της ΝΔ για οικονομία και υγεία

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τον κατηγορούσε, για κρυφή ατζέντα, επειδή, όπως υποστήριξε, οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, όπως για παράδειγμα η αύξηση μισθών, δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει στην Eυρωπαϊκή Ένωση.  

Τσίπρας: Η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα σε οικονομία και Υγεία

«Έρχεσαι και υπόσχεσαι ότι θα πας τον μισθό στα 1.500 ευρώ τα οποία δεν προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο, αντιθέτως προβλέπεται μια πραγματική αύξηση στο 1,3%. Να λοιπόν ποιος λέει ψέματα, ποιος λέει φούμαρα, ποιος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

O κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως αν σχηματίσει κυβέρνηση θα καταθέσει νέο μεσοπρόθεσμο με 5,5 δισ. ευρώ έσοδα από την φορολόγηση των υπερκερδών. 

Καβγάς για το «Mea Culpa»  

Πολιτική κόντρα ξέσπασε και για την παραδοχή «Mea Culpa» («λάθος μου») του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.      

Τσίπρας: Mea culpa για την απλή αναλογική  

«Αν αρχίσει ο κ. Τσίπρας τα mea culpa, δεν ξέρω πού θα σταματήσει. Γιατί έχει πολλά mea culpa να πει. Έχει πολλά mea culpa να πει για την εξαπάτηση των Ελλήνων» σχολίασε ο Κ. Μητσοτάκης.   

Η «μάχη»  της δεύτερης κάλπης

«Τώρα δεν μπορούν να εκβιάσουν με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν μέχρι την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Με τα διλήμματα περί κυβέρνησης ή ακυβερνησίας ή με το δίλημμα -  μούφα περί προοδευτικής κυβέρνησης» ανέφερε στην ομιλία του στην Τούμπα ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσοπύμπας, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία, από το Αγρίνιο: «Μέχρι να σβήσει ο ήλιος να συνεχίσουμε να κάνουμε εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε ο πρωθυπουργός να ξαναγίνει ηγεμόνας, όπως θέλει ο ίδιος».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top