Στα... παραπολιτικά της διάσκεψης για τη Γάζα, που δε θα έπρεπε να υπάρχουν, εκτός αν αφορούν στην παγκόσμια ειρήνη, παγκόσμιοι ηγέτες χαριεντίζονταν με τη μοναδική γυναίκα αρχηγό κράτους που παραβρέθηκε.
Πρώτα ο αντικαπνιστής Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν της ανέφερε πως είναι υπέροχη, αλλά κάτι θα πρέπει να κάνει με το κάπνισμα. Εκείνη απάντησε χαριτολογώντας πως αν το κόψει, θα «σκοτώσει κάποιον», με τον Εμανουέλ Μακρόν να σπεύδει να πάρει μέρος σε αυτή την ανάλαφρη συζήτηση, συμπληρώνοντας πως «αποκλείεται» (να το κόψει). Η διάθεσή του ήταν χαρούμενη, αλλά και άβολη, σαν να φλερτάρει σε κάποιο μπαρ και οι δύο «ισχυροί» άντρες να παλεύουν για την προσοχή μίας γυναίκας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωστός για τα σεξιστικά και απρεπή του σχόλια ανά πάσα στιγμή, ακολούθησε, αποκαλώντας τη Μελόνι κατά τη διάρκεια του λόγου του τρεις φορές όμορφη. Γύρισε μάλιστα να την κοιτάξει, για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του πως είναι μια νέα όμορφη γυναίκα. Είχε διακόψει μάλιστα την όποια πολιτική κουβέντα, για να τραβήξει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού στη μοναδική γυναίκα της... παρέας. Ανέφερε πως στην Αμερική αν αποκαλέσει κανείς μία γυναίκα όμορφη, η πολιτική του καριέρα έχει τελειώσει.
Αυτό που στην ουσία τελειώνει με αυτές τις συμπεριφορές είναι η πολιτική καριέρα μιας γυναίκας, αλλά και κάθε γυναίκας. Οι ψηφοφόροι ξεχνούν ότι καλό ή κακό έχει κάνει, την πολιτική της καριέρα, τις ικανότητές της, το γιατί σε μία τόσο σημαντική ιστορική συνθήκη συμμετέχει μόνο μία γυναίκα, και ασχολούνται με την εμφάνιση μιας... ξανθιάς.
Ένα γκρουπ από άντρες χαμογελά και τη βλέπει σαν μία όμορφη παρουσία και όχι σαν πολιτικό για αυτά που πρεσβεύει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη Μελόνι, που συμβολίζει την επάνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και ξεκίνησε με έντονα ακροδεξιές απόψεις. Αυτή τη στιγμή είναι πράγματι δημοφιλής στην Ιταλία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ, κι έχει δημιουργήσει μία σταθερή κυβέρνηση, σίγουρα όμως όχι επειδή είναι όμορφη.
Η προσοχή αποσπάται από τα σημαντικά ζητήματα και στρέφεται σε μία βαθιά ριζωμένη πατριαρχεία, που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε και χαριτωμένη. Η ίδια χαμογελά αμήχανα και... η ζωή συνεχίζεται.