Πετρόπουλος: Έχουμε 7 μήνες μπροστά μας για τις περικοπές συντάξεων

Τι άφησε να εννοηθεί για «καλύτερη προσέγγιση» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης

Πετρόπουλος: Έχουμε 7 μήνες μπροστά μας για τις περικοπές

«Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συντάξεις. Το πλεόνασμα στην κοινωνική ασφάλιση θα ξεπερνά το 1 δισεκ. ευρώ και φέτος, οπότε θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε ορισμένες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης  Τάσος Πετρόπουλος. 

«900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων» παραδέχθηκε πάντως  ο υφυπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι  «οι περικοπές (από την 1ης Ιανουαρίου του 2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ». Συμπλήρωσε πάντως ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και αν θα τις βελτιώσουν.

Ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι «η μείωση έως 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%», αλλά και ότι « θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα»

Δεσμεύτηκε επίσης ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top